Un acord urmează să fie semnat miercuri, la Beijing, între Uniunea Europeană (UE) şi China cu privire la indicaţiile geografice protejate (PGI), a anunţat Emmanuel Macron luni, în prima zi a unei vizite în China, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Vom semna la Beijing ceea ce am lansat în martie împreună cu Jean-Claude Juncker şi Angela Merkel, acest acord cu privire la indicaţiile geografice. Este un acord aşteptat de foarte mult timp”, a declarat preşedintele francez într-o întâlnire cu reprezentanţi ai unor întreprinderi franceze şi germane la Shanghai.

Indicaţia geografică protejată (”protected geographical indication”, PGI) este un dispozitiv al Uniunii Europene (UE) care garantează că cel puţin una dintre etapele de creare a unui produs (producţia, prelucrarea, elaborarea) a fost realizată într-un loc afişat pe produsul respectiv.

Bruxellesul negocia de mult timp o protecţie a indicaţiilor geografice (PGI), care să permită şampaniei, brânzei roquefort, coniacului şi altor produse să fie protejate de contrafaceri pe o piaţă de consum aflată într-o creştere puternică.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.