Cinci persoane au murit luni dimineaţă, după ce aeronava în care se aflau s-a prăbuşit la scurt timp după decolare pe aeroportul Luqa din Malta, relatează Airlive. Ultimele informaţii arată că victimele sunt vameşi francezi.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

UPDATE 13:35

Cele cinci persoane care şi-au pierdut viaţa în accidentul aviatic din Malta sunt vameşi francezi, au anunţat reprezentanţi ai aeroportului Luqa, citaţi de Le Figaro.

Evenimente
20 mai - Evenimentul News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

UPDATE 12.17

Cele cinci persoane care şi-au pierdut viaţa în accidentul aviatic din Malta ar fi francezi, au anunţat reprezentanţi ai aeroportului Luqa, citaţi sub acoperirea anonimatului de Europe1.

Aeronava s-a prăbuşit luni dimineaţă, în jurul orei locale 7.20 (8.20 ora României), la câteva secunde după decolare.

Imagini publicate de Times of Malta arată avionul înclinându-se brusc spre dreapta şi prăbuşindu-se. La contactul cu solul, aeronava a luat foc.

“Putem să confirmăm că cele cinci persoane aflate la bordul avionului au decedat”, a anunţat conducerea aeroportului într-un comunicat.

Iniţial, presa a scris că în avionul bimotor de mici dimensiuni se aflau 10 oameni.

Reprezentanţi ai aeroportului contactaţi de Reuters au declarat că avionul se îndrepta spre Misrata, în Libia.

Presa a scris, imediat după accident, că a fost vorba de un aparat de zbor luxemburghez închiriat de FRONTEX. Agenţia europeană de pază a frontierelor a negat, însă, informaţia.

“Niciun responsabil UE nu a fost implicat în prăbuşirea unui avion în Malta. Zborul nu avea legătură cu activităţile UE”, a anunţat pe Twitter şefa diplomaţiei europene, Federica Morrgherini.

Toate cursele spre şi dinspre aeroportul internaţional din Malta au fost suspendate.

Autorităţile au demarat o anchetă pentru a stabili ce s-a întâmplat.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.