Salah Abdeslam, singurul membru în viaţă al comandourilor care au atacat Parisul pe 13 noiembrie 2015, judecat în alt dosar la Bruxelles, a refuzat încă de luni, în deschiderea procesului, să răspundă întrebărilor judecătorilor, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Scos în noaptea de duminică spre luni din Închisoarea Fleury-Mérogis din regiunea pariziană, fostul ”inamic public numărul unu” s-a prezentat, către ora locală 8.50 (9.50, ora României) în faţa Tribunalului corecţional care îl judecă săptămâna aceasta cu privire la un schimb de focuri cu poliţişti, la sfârşitul fugii sale, în martie 2016.

Îmbrăcat cu o haină deschisă la culoare şi pantaloni negri, cu părul lung, dat cu gel pe spate, acest francez de origine marocană în vârstă de 28 de ani şi-a exprimat refuzul de a vorbi încă de la primele întrebări ale preşedintei completului Marie-France Keutgen.

”Sunteţi Salah Abdeslam, născut la Bruxelles pe 15 septembrie 1989?”, l-a întrebat Keutgen.

”Nu doresc să vă răspund la întrebări”, i-a răspuns inculpatul, refuzând invitaţia de a se ridica cu ocazia primelor declaraţii.

În deschidere, avocatul său Sven Mary a anunţat că clientul său nu doreşte ca vreo imagine a sa sa apară în presă.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.