Salah Abdeslam, principalul suspect arestat pentru atentatele de la Paris, a fost interogat numai o oră între momentul în care a fost arestat şi atacurile de marţi dimineaţă de pe aeroportul şi de la metroul din capitala Belgiei şi nu a fost întrebat despre posibile atacuri viitoare, relatează cotidianul Le Soir.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit unor surse apropiate anchetei, autorităţile nu l-au interogat mai mult timp pentru că era rănit.

Sven Mary, avocatul lui Abdeslam, şi două surse apropiate investigaţiei au declarat că anchetatorii nici nu l-au întrebat pe terorist despre alte posibile atacuri, pentru că erau mai interesaţi de rolul pe care l-a jucat acesta în masacrul din noiembrie, de la Paris, soldat cu 130 de morţi.

Evenimente
20 mai - Evenimentul News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

Deşi ofiţerii descoperiseră un detonator, arme şi amprentele digitale ale lui Abdeslam într-o locuinţă din Bruxelles, cu câteva zile mai devreme, şi deşi existau tot mai multe suspiciuni că celula teroristă de la Bruxelles era mai mare decât se credea initial, anchetatorii au ales să nu îl exercite pe suspect pe presiuni înainte să se refacă din punct de vedere medical.

“Nu au crezut că era posibil ca ceva să se întâmple marţi dimineaţă”, a spus un oficial.

Parchetul federal, însărcinat cu ancheta, nu a comentat informaţiile.

Între timp, cotidianul Le Derniere Heure scrie vineri că un poliţist belgian le-ar fi transmis superiorilor săi încă din decembrie 2015 adresa exactă unde se ascunde Salah Abdeslam, însă documentul nu a fost transmis mai departe.

De asemenea, postul de televiziune VRT, care citează surse din serviciile de securitate, afirmă că Abdeslam planificat noi atacuri de proporţii la Bruxelles,. Mai exact, el şi complicii săi intenţionau să folosească arme semiautomate, cu care să ucidă cât mai mulţi oameni, în timp ce alţi jihadişti se detonau în zone aglomerate din oraş.

Joi, în instanţă, Abdeslam a dat asigurări că suspectul de jihadism “nu era la curent” cu atentatele de marţi, de la Bruxelles, soldate cu 31 de morţi şi aproape 300 de răniţi.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.