Donald Trump a fost "incitatorul-şef" în asaltul mortal de la Capitoliu în 6 ianuarie, a acuzat miercuri şeful procurorilor democraţi Jamie Raskin, în a doua zi a procesului istoric din Senatul american, notează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Mulţimea de manifestanţi pro-Trump "a fost trimisă aici de preşedinte, a fost invitată de preşedintele Statelor Unite", a lansat alesul din Camera Reprezentanţilor în deschiderea unei zile consacrate acuzării. 

Dovezile "vor arăta că Donald Trump şi-a abandonat rolul de comandant-şef pentru a deveni incitator-şef al unei periculoase insurecţii", a adăugat el. 

Senatul SUA a decis că procesul împotriva fostului preşedintele Donald Trump, acuzat de "incitare la insurecţie", este constituţional. Dezbaterea din Senat a început marţi cu prezentarea unei compilaţii de înregistrări video ce prezentau evenimentele din 6 ianuarie, când în revolta de la Capitoliu au murit cinci persoane.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.