Mai multe ONG-uri de ajutorarea refugiaţilor au instalat în faţa Reichstagului, la Berlin, 13.000 de scaune albe, pentru a cere astfel evacuarea taberelor suprapopulate de migranţi din Grecia, mai ales tabăra de la Moria, pe Insula Lesbos, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Cele 13.000 de scaune simbolizează persoanele care trăiesc în condiţii sanitare catastrofale la Moria, principala tabără de migranţi din Grecia, auprecizat organizaţiile Seebrücke, Sea-Watch, Campact şi #LeaveNoOneBehind, organizatoarele acţiunii.

Aflat în apropiere de Poarta Brandenburgică, Reichstagul este sediul Bundestagului, Camera Deputaţilor germani.

Aceste scaune amintesc totodată că localităţi şi landuri germane, în frunte cu Berlinul, s-au declarat pregătite să primească migranţi reţinuţi în aceste tabere insalubre pe insule din Grecia.

”Bundestagul era în vacanţa devară, catastrofa umanitară de la frontierele externe ale UE, ea nu era”, au deplâns luni aceste ONG-uri.

De la începutul anului, doar 465 de migranţi au fost evacuaţi către Germnia - mai ales copii bolnavi şi famiile lor.

Berlinul s-a angajat, însă, să primească peste 1.000.

”Este absolut absurs când vedem suferinţa la faţa locului, acolo, şi bunăvoinţa, aici, în Germania, de a-i primi”, au denunţat ele.

Peste 12.700 de persoane trăiesc îngesuite în tabăra de la Moria, care are o capacitate de primire de 2.800 de locuri.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.