Doisprezece români au fost arestaţi, iar alte 14 persoane sunt cercetate de Poliţia din Milano, pentru clonare de carduri de credit, relatează La Repubblica.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit primelor date ale anchetei, suspecţii clonau carduri de credit folosite în magazine sau la bancomate din Milano şi Monza, apoi trimiteau ceea ce reuşeau să fure în România.

Patronii magazinelor unde erau clonate cardurile primeau, de asemenea, sume importante de bani pentru a permite instalarea de dispozitive pentru copierea datelor.

Evenimente
20 mai - Evenimentul News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

Datele erau trecute apoi pe carduri false, în subsolul unei pizzerii din Milano.

Infractorii preferau cardurile emise de bănci din Insulele Cayman, China, Panama, Japonia, Elveţia, Olanda, Marea Britanie, Franţa, Peru şi Statele Unite.

Deocamdată nu se cunoaşte suma totală furată.

Banda, organizată în stil mafiot, era implicată şi în prostituţie. Infractorii recrutau fete din România, pe care le obligau să se mute în Italia sau Elveţia, pentru a se prostitua. Ei luat apoi 50% din veniturile obţinute de tinere – în medie 700 de euro pe zi.

Cei 12 români au fost arestaţi în urma colaborării dintre Poliţia italiană şi cea română.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.