Zonele de munte ale judeţelor Hunedoara şi Caraş - Severin se află marţi sub cod portocaliu de viscol până la ora 13:30.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Meteorologii au institui cod portocaliu în judeţele Caraş-Severin şi Hunoedoara, la altitudini de peste 1800 de metri, anunţând intensificări ale vântului cu viteze de peste 125 km/h asociate cu transport de zăpadă, care va determinna scăderea vizibilităţii. Avertizarea este valabilă până la ora 13:30.

O avertizare cod gaben este valabilă a fost instituită până la ora 8:00 şi în judeţul Mureş, fiind semnalate intensificări temporare ale vântului care la rafală vor atinge şi depăşi local 55-60 km/h.

De asemenea, sunt deja în vigoare până  miercuri seară, la ora 20.00, o informare de ninsori şi codul galben de vânt. În majoritatea regiunilor vor fi intensificări ale vântului, în general cu viteze la rafală de 45…55 km/h accentuând senzaţia de rece, iar izolat şi trecător, în special în Transilvania şi Moldova, zăpada va fi spulberată.

Pe parcursul zilei de miercuri (16 ianuarie), îndeosebi în regiunile sudice şi centrale, rafalele vor atinge pe arii restrânse 60…65 km/h. În zona de munte, vizată de codul galben, rafalele de vânt vor ajunge şi la 120 de kilometri la oră.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.