Patru bărbaţi care transportau lemne despre care exista suspiciunea că sunt furate au fost opriţi, în localitatea Homocea, judeţul Vrancea, de către poliţişti şi au devenit recalcitranţi ameninţând cu moartea. Pentru a-i potoli, poliţiştii au tras două focuri de de armă în plan vertical. La verificări, s-a stabilit că unul dintre suspecţi a mai fost condamnat pentru furt de lemne şi a fost eliberat în baza recursului compensatoriu.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Incidentul a avut loc, în noaptea de luni spre marţi, când poliţiştii Secţiei 4 Poliţie Rurală Adjud au fost sesizaţi prin 112 cu privire la faptul că mai multe căruţe care ar transporta material lemnos sustras, se deplasează către comuna Homocea.

La scurt timp, un echipaj de poliţie a identificat pe Drumul Judeţean 252, patru căruţe încărcate cu material lemnos care se deplasau din direcţia Ploscuţeni către Homocea.

Poliţiştii  le-au solicitat conducătorilor de atelaje să oprească, însă aceştia nu s-au conformat şi au devenit recalcitranţi, manifestând un comportament agresiv.  De asemenea, una dintre persoane s-a apropiat de cei doi poliţişti, având asupra sa un lemn şi a adresat poliţiştilor ameninţări cu moartea.

Potrivit purtătorului de cuvânt al IPJ Vrancea, Paula Enache, în acel moment, poliţistul ameninţat l-a somat pe agresor să înceteze, fără rezultat, astfel că poliţiştii  au  executat două focuri de armă în plan vertical, cu armamentul din dotare.

În sprijinul lor, a venit şi un al doilea echipaj de Poliţie din cadrul  Poliţiei Municipiului Adjud, Biroul de Ordine Publică, astfel reuşindu-se conducerea celor 4 bărbaţi la sediul Poliţiei. De asemenea, au fost confiscate căruţele cu lemnele furate.

Poliţiştii au constatat în urma cercetărilor că doi dintre scandalagii sunt cunoscuţi cu antecedente penale, unul dintre aceştia, de 46 ani, din comuna Ploscuţeni, fiind liberat condiţionat în cursul lunii noiembrie tot pentru infracţiuni la regimul silvic, el fiind liberat în baza legii recursului compensatoriu. 

În cauză, cercetările sunt continuate de procurorul de caz, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de ultraj, tăiere şi furt de arbori

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.