Poliţiştii din Focşani au făcut, marţi, percheziţii la persoane suspectate că au furat, chiar în noaptea de Ajun, telefoane în valoare de 10.000 de euro dintr-un magazin. Cercetările au arătat că aceleaşi persoane ar fi sustras zeci de telefoane şi din alte judeţe.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Conform IPJ Vrancea, marţi, poliţiştii Biroului de Investigaţii Criminale şi cei ai Serviciului pentru Acţiuni Speciale Vrancea au pus în executare patru mandate de percheziţie domiciliară, la adrese situate în localităţile Focşani, Călimăneşti, Pufeşti şi Ciorani.   

Poliţiştii au stabilit că, în noaptea de 24 spre 25 decembrie., în jurul orei 03.00, trei persoane ar fi pătruns, prin efracţie, prin spargerea unui geam, într-un magazin din municipiul Focşani, de unde ar fi sustras 20 de telefoane mobile, de diferite mărci, cauzând un prejudiciu de aproximativ 10.000 de euro. 

În urma activităţilor desfăşurate, poliţiştii i-au depistat, în Gara Focşani, pe cei trei, doi tineri, de 17 şi 19 ani, respectiv un bărbat, de 32 de ani. 

Ulterior, la imobilele folosite de aceştia, care locuiau, fără forme legale, în municipiul Focşani, poliţiştii au descoperit 12 telefoane mobile, 3 tablete şi înscrisuri (contracte de amanet), care au fost ridicate, în vederea continuării cercetărilor. 

Activitatea infracţională a celor trei a fost documentată şi de poliţiştii de investigaţii criminale din cadrul inspectoratelor de poliţie judeţene Neamţ, Brăila şi Buzău. 

Astfel, cei trei sunt bănuiţi de fapte similare, pe care le-ar fi săvârşit la începutul acestei luni, în judeţele Neamţ (32 de telefoane, 3 tablete) şi Brăila (9 telefoane mobile). O parte din telefoanele sustrase ar fi fost comercializate în municipiul Ploieşti, prin intermediul unor case de amanet. 

De asemenea, în noaptea de 2 spre 3 ianuarie, aceştia ar fi încercat, prin acelaşi mod de operare, să pătrundă într-un magazin din Buzău, cu intenţia de a sustrage bunuri. 

Până la acest moment, au fost recuperate 14 telefoane mobile şi 3 tablete. 

În cauză, poliţiştii continuă cercetările, în vederea stabilirii întregii activităţi infracţionale a celor în cauză, recuperării prejudiciului şi tragerii la răspundere penală. 

 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.