Salvamontiştii din Vrancea intervin, duminică, pentru salvarea a doi turişti izolaţi de ape care au plecat sâmbătă dimineaţă de la locul de cazare şi nu au mai revenit.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Conform reprezentanţilor Consiliului Judeţean Vrancea, un echipaj Salvamont Vrancea format din 4 persoane, susţinut de o echipă a Jandarmeriei Montane alcătuită din 3 persoane, a reuşit să găsească, duminică, două persoane dispărute sâmbătă în Cheile Tişiţei, plecate în drumeţie de la locul de cazare din Lepşa.  

 Apelul către Salvamont Vrancea a fost efectuat, duminică, în jurul orei 13.30, de către membrii familiei celor în cauză şi de către persoanele care le găzduiau în Lepşa.  

Echipa Serviciului Public Judeţean a pornit în căutarea persoanelor dispărute, cadre militare, cu vârsta de 40 de ani. 

"Din cauza terenului extrem de accidentat şi a faptului că toate punţile din Cheile Tişiţei au fost luate de ape, intervenţia a fost şi este una extrem de dificilă, însă persoanele izolate de ape sunt acum în siguranţă (nu au nevoie de îngrijiri medicale). Salvamont Vrancea este în măsură să anunţe că intervenţia este în derulare şi că echipele de salvare mai au de parcurs circa 1 kilometru până la intrarea în Cheile Tişiţei" transmite Departamentul Comunicare Salvamont Vrancea.  

Traseul de pe Cheile Tişiţei a fost închis duminică dimineaţă. 

"Traseul turistic din Cheile Tişiţei este impracticabil ca urmare a ploilor torenţiale căzute în ultimele zile. Nivelul râului a crescut considerabil provocând ruperea podeţelor de trecere peste apă, alunecări de teren şi căderi de pietre de pe versanţi", au anunţat autorităţile din Vrancea. 

Pe de altă parte, din cauza ploilor abundente, duminică seară, pompierii de la ISU Vrancea intervin pentru scoaterea apei dintr-un hotel din Focşani, dar şi din câteva curţi. 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.