Pompierii din Vrancea intervin vineri seară în mai multe localităţi unde viituri formate în urma unei ploi torenţiale au inundat mai multe gospodării.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

La Tulnici, a fost inundată curtea dispensarului, apa măsurând circa jumătate de metru.

Potrivit purtătorului de cuvânt al ISU Vrancea, căpitan Cristina Duţă, vineri seară, pompierii intervin în localităţile Nistoreşti, Gura Caliţei, Tulnici, Coteşti, Mărăşeşti şi Urecheşti, unde în urma ploilor puternice din ultimele ore s-a acumulat apa în curţile oamenilor ori au fost scurgeri de aluviuni de pe versanţi.

La Tulnici, apa a intrat în curtea dispensarului şi nu este exclus să fi fost inundat şi interiorul, pompierii acţionând la această oră.

De altfel, în comuna Tulnici un cătun a fost izolat după ce un podeţ a fost distrus de ape, accesul în zonă realizându-se doar pietonal.

Totodată, în urma ploilor de vineri seară, recordul de precipitaţii a fost înregistrat în comuna Tulnici, unde într-un interval de 40 de minute au căzut 50 de litri de apă pe metru pătrat.

Înainte de valul de ploi de vinerI seară, în judeţul Vrancea fuseseră afectate 14 localităţi în urma precipitaţiilor abundente din ultimele zile: Jitia, Coteşti, Mera, Chiojdeni, Soveja, Dumbrăveni, Paltin, si Bârseşti. Pagube au înregistrat si localităţile Nistoreşti, Cârligele, Reghiu, Vrâncioaia, Vârteşcoiu şi Andreiaşu de Jos.

În total, înainte de ploile de viner seară, au fost inundate 7 locuinţe, 4 anexe gospodăreşti, aproape 20 de grădini si un hectar de teren arabil. şi infrastructura din aceste commune a fost afectată de ploile şi urmările ei. Astfel, au fost afectate jumătate de kilometru de drumuri naţionale, 3 kilometri de drumuri judeţene, 10 km de drumuri comunale şi peste 46 de km de străzi si uliţe comunale. 14 poduri şi podeţe au fost distruse în Vrancea, în timp ce 20 au fost avariate.

De asemenea, au fost inundate 13 hectare de păşuni si fâneţe in timp ce 2 km de reţele de canalizare au fost afectate.

Prefectura Vrancea urmează să dispună constituirea unor comisii speciale care vor realize la rândul lor o evaluare a pagubelor produse de fenomenele hidro-meteorologice din ultimele zile, urmând a se lua măsuri în privinţa modalităţii prin care se vor sprijini comunităţile afectate.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.