Poliţiştii din Vrancea fac cercetări, într-un dosar care vizează infracţiunea de ameninţare, după ce, marţi dimineaţă, două sicrie goale şi două cruci au fost amplasate pe un teren aflat în apropierea unui cimitir din Focşani. În cursul zilei de luni, un alt sicriu a fost pus în aceeaşi zonă, o persoană fiind amendată.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”În cursul serii de 28 Martie am fost sesizaţi prin 112 cu privire la existenţa unui sicriu abandonat pe un teren aflat în apropierea unui cimitir de la marginea municipiul Focşani. Poliţiştii care s-au deplasat la faţa locului au identificat persoana care ar fi aşezat sicriul gol în locul respectiv, aceasta fiind sanctionată contravenţional cu suma de 500 de lei”, a transmis, marţi, IPJ Vrancea.  

Sursa citată a precizat că, marţi dimineaţă, poliţiştii au fost din nou sesizaţi cu privire la amplasarea a două sicrie şi cruci în aceeaşi zonă.  

”În urma primelor cercetări efectuate a fost întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de ameninţare. În prezent cercetările sunt continuate pentru clarificarea situaţiei şi luarea măsurilor legale ce se impun”, au mai precizat poliţiştii.  

Conform unor surse din anchetă, până la acest moment a fost audiată atât persoana bănuită că ar fi amplasat crucile şi sicriele la marginea Focşaniului, cât şi persoana al cărei nume era trecut pe cruci.

Există informaţii că între cele două părţi ar fi un conflict mai vechi, cercetările în acest caz fiind continuate de poliţiştii din Vrancea.

Incidentul a fost descris şi pe reţelele de socializare, de un bărbat care a apelat 112 pentru a reclama incidentul şi pentru a insista ca acestea să fie ridicate, pentru că sperie copiii. 

”Din spusele unui martor, cele două sicrie au fost coborâte noaptea trecută, între orele 01.00-02.00, din două SUV-uri. GLUMĂ MACABRĂ? AVERTISMENT ÎN STIL MAFIOT? Aş înclina spre cea de-a doua variantă, ceea ce mă face să mă îngrozesc, odată prin prisma faptului că ceea ce vedeam prin filmele cu mafioţi din Italia anilor 80 se întâmplă azi în România, dar, mai ales, prin lipsa de respect şi teamă a unora faţă de instituţiile statului, având în vedere că de faţă cu poliţistul şi jandarmul sosiţi la faţa locului, făptaşii au aprins şi o lumânare şi au înfipt şi o cruce lângă sicriu, cruce pe care era scris numele unei persoane, bănuiesc că numele persoanei vizate", este postarea publicată pe Facebook de Roşuvin Utarb.

 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.