Un bărbat şi o femeie, în vârstă de 43, respectiv 35 de ani, din comuna Voineşti, judeţul Vaslui, concubini, au fost reţinuţi de poliţişti după ce şi-ar fi bătut doi dintre copii, în vârstă de cinci, respectiv trei ani. Cel mai mare dintre băieţi a ajuns la spital în urma loviturilor, agresiunea fiind sesizată de un cadru didactic. În acest caz a fost sesizată şi Protecţia Copilului.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”La data de 25 octombrie 2023, poliţiştii Secţiei 8 Poliţie Rurală Iana au fost sesizaţi de către un cadru didactic al unei unităţi de învăţământ din comuna Voineşti, cu privire la faptul că un minor de 5 ani prezintă vătămări corporale specifice unei agresiuni. Minorul a fost transportat la Spitalul Municipal de Urgenţă Bârlad pentru evaluare şi acordarea de îngrijiri medicale, ulterior fiind transferat la o unitate medicală din municipiul Vaslui”, a transmis, vineri, IPJ Vaslui.

Poliţiştii din Iana au stabilit că, în noaptea de 24/25 octombrie, pe fondul unei stări conflictuale spontane şi a unei altercaţii între cei doi concubini, doi dintre copiii familiei, băieţi, în vârstă de 5 şi 3 ani, ar fi fost agresaţi, fiind loviţi peste corp de către ambele persoane cercetate.

În urma agresiunii, copilul de 5 ani a suferit leziuni traumatice care vor necesita 40-45 de zile de îngrijiri medicale pentru vindecare, iar cel de 3 ani a suferit leziuni traumatice care vor necesita 2-3 de zile de îngrijiri medicale pentru vindecare.

Cu privire la situaţia minorilor a fost sesizată Direcţia Generală de Asistenţă şi Protecţia Copilului Vaslui, cei trei urmând a fi securizaţi în vederea evaluării şi consilierii.

Vineri, ca urmare a administrării probatoriului, poliţiştii i-au reţinut pe cei doi concubini. Aceştia urmează a fi prezentaţi Parchetului de pe lângă Judecătoria Bârlad, pentru dispunerea unor măsuri preventive.

Cercetările sunt continuate de către poliţiştii Secţiei 8 Poliţie Rurală Iana, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Bârlad, în vederea stabilirii şi probării întregii activităţi infracţionale a persoanelor cercetate.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.