Un pompier a fost rănit în timpul intervenţiei pentru stingerea incendiului izbucnit marţi la o ţeavă de gaze din subsolul unui bloc aflat în reabilitare din zona Piaţa Romană din Capitală. La ora transmiterii acestei ştiri, incendiul fusese lichidat, însă pompierii sunt în continuare la faţa locului, căutând eventuale noi focare.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

UPDATE 15.37: ISU: Incendiul din Piaţa Romană din Capitală a izbucnit în urma lucrărilor la instalaţia de gaz

Pompierii de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Bucureşti - Ilfov spun că, în urma primelor verificări, incendiul care a izbucnit, marţi, la o ţeavă de gaz a unui bloc din Piaţa Romană din Capitală a fost provocat de lucrările la instalaţia de gaz.

"Din informaţiile preliminare, ca urmare a unor lucrări în apropierea conductei de gaze s-a produs acest incendiu. Trei echipaje de stingere ale pompierilor, un echipaj de prim ajutor şi un echipaj NBRC (echipaj pentru intervenţii în situaţii de contaminare nucleară, biologică, radiologică şi chimică, n.r.) au acţionat pentru localizarea, în primă fază a incendiului până la oprirea alimentării cu gaze a conductei respective. În sprijin a sosit şi a intervenit şi echipa de la compania de gaze, care a remediat această problemă”, a declarat locotenentul Adrian Marin, ofiţer de presă al ISU Bucureşti - Ilfov.

Foto: Inquam Photos / Tudor C Costache
Foto: Inquam Photos / Tudor C Costache

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Bucureşti-Ilfov, un pompier a suferit arsuri uşoare la faţă şi a fost transportat cu o ambulanţă la Spitalul Floreasca.

La ora transmiterii acestei ştiri, incendiul a fost stins, însă pompierii sunt în continuare la faţa locului, căutând eventuale noi focare.

Conform martorilor, muncitorii care lucrează la reabilitarea blocului au intervenit cu un flex pentru a tăia o ţeavă şi, din greşeală, au tăiat o conductă de gaz.

Pe uşa blocului, există un afiş prin care locatarii sunt anunţaţi că în cursul acestei zilei se opreşte furnizarea gazului în bloc, pentru lucrări. Locatarii spun însă că funizarea gazului nu fusese oprită la momentul la care muncitorii au început lucrările la bloc.

Incendiul a izbucnit în jurul orei 13.00 la o ţeavă de gaze aflată în pământ, la subsolul unui bloc de pe strada George Enescu nr. 33, din zona Piaţa Romană din Capitală.

Zona a fost izolată, iar pompierii au intervenit cu două autospeciale pentru stingerea incendiului. 

 

Trei persoane de la etajele superioare ale blocului au fost evacuate, iar pompierii au verificat în continuare dacă mai sunt persoane în alte apartamente din imobil.                       

La locul incendiului a fost trimisă şi o ambulanţă SMURD, fiind prezentă şi o echipă de la compania de gaze. De asemenea, a fost oprită furnizarea gazelor în imobil.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.