Planul Roşu de intervenţie a fost activat, joi seară, la Buzău, în urma unui accident rutier produs pe DN2 C Costeşti-Slobozia, în localitatea Pogoanele, şi în care au fost implicate un autoturism, un microbuz de transport persoane şi un tractor. Dousăprezece persoane au fost rănite, având multiple traumatisme. Şoferul tractorului implicat în accident a fugit de la faţa locului şi este căutat de poliţişti.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

UPDATE - ISU Buzău: Zece persoane implicate în accidentul de pe DN 2 C au fost transportate la spital, două au refuzat transportul; şoferul vinovat, în continuare căutat

Nouă persoane au ajuns la Spitalul Judeţean Buzău, joi seară, în urma accidentului produs pe DN 2 C, în timp ce a zecea victimă, o femeie însărcinată, a fost transferată cu elicopterul SMURD la Spitalul Floreasca din Bucureşti. Alte două persoane au refuzat să fie transportate la spital, după ce au primit îngrijiri medicale la locul accidentului. Şoferul vinovat este în continuare căutat de poliţişti.

Potrivit ultimului bilanţ realizat de autorităţile buzoiene, zece persoane, între care şi doi copii, au ajuns la spital în urma accidentului de pe DN 2 C: nouă victime la Spitalul Judeţean Buzău, iar una la Spitalul Floreasca.

Doi oameni au refuzat transportul la unităţi medicale.

La locul accidentului au intervenit cinci autospeciale ale ISU şi cinci salvări de la Serviciul Judeţean de Ambulanţă.
Între timp, poliţiştii au venit cu primele precizări oficiale cu privire la accidentul în urma căruia au fost rănite 12 persoane, fiind activat Planul Roşu de intervenţie.

UPDATE Buzău: Şoferul tractorului implicat în accidentul de pe DN 2C a fugit de la faţa locului, fiind căutat de poliţişti

Şoferul tractorului implicat în accidentul din judeţul Buzău, în care 12 persoane au fost rănite, a fugit de la faţa locului şi este căutat de poliţişti. Se pare că el ar fi vinovat de producerea evenimentului rutier, dar cercetările continuă. Planul Roşu a fost dezactivat, şapte persoane ajungând deja la spital, iar o femeie însărcitată fiind preluată de elicopterul SMURD pentru a ajunge în Capitală.

Potrivit purtătorului de cuvânt al IPJ Buzău, agent şef adjunct Mihail Drăghiciu, în urma accidentului produs în zona localităţii Pogoanele, unul dintre şoferii implicaţi în eveniment, respectiv conducătorul auto al tractorului, a fugit de la locul faptei, el fiind căutat de poliţişti.

Din primele informaţii, acesta s-ar face responsabil de producerea accidentului, însă cercetările continuă şi la această oră, traficul pe DN 2 C fiind în continuare blocat.

Din primele date oferite de purtătorul de cuvânt al ISU Buzău, George Creţu, accidentul s-a produs când un tractor s-a angajat în traversarea Drumului Naţional 2C fără să se asigure, moment în care autovehiculul a fost izbit de un microbuz de transport persoane.

În urma impactului, ambele autovehicule s-au răsturnat şi au lovit şi un autoturism care circula regulamentar.

La rândul lor, reprezentanţii Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU) au anunţat că sunt implicate 12 persoane -  zece adulţi şi doi copii.

”Toate persoanele sunt conştiente, însă prezintă diverse traumatisme. Nu au fost persoane încarcerate”, au transmis reprezentanţii IGSU.

În urma accidentului a fost activat Planul Roşu de intervenţie, iar la faţa locului au fost trimise patru ambulanţe SAJ, două ambulante SMURD, o ambulanţă de transport victime multiple din dotarea ISU Buzău şi două autospeciale de stins incendii şi descarcerare şi două echipaje de politie.

De asemenea, a fost solicitat un elicopter SMURD. 

Purtătorul de cuvânt al Prefecturii Buzău, Gabi Cozma, spune că din cele 12 persoane care primesc îngrijiri au fost transportaţi deja la spital patru adulti şi un copil, iar restul primesc îngrijiri la faţa locului. Între victime se află şi o femeie însprcinată în luna a cincea.  

Personalul Unităţii Primiri Urgenţe din Spitalul Judeţean Buzău a fost activat pentru primirea victimelor.

Circulaţia pe drumul care leagă Buzăul de Slobozia este oprită.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.