Poliţiştii şi procurorii au făcut, miercuri, percheziţii în Bucureşti şi în judeţul Ilfov, într-un dosar de evaziune fiscală. 16 persoane sunt suspectate că au înregistrat în contabilitate facturi fictive şi au produs un prejudiciu de 6 milioane de lei. În urma percheziîiilor, 11 persoane au fost duse la audieri şi a fost instituit sechestru asigurător pe bunuri de 3,4 milioane de lei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

UPDATE - ”În urma celor 10 percheziţii domiciliare efectuate, astăzi, de poliţiştii Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice din Poliţia Română, sub coordonarea procurorilor Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti, au fost identificate şi ridicate înscrisuri de natură comercială şi acte contabile folosite în activitatea infracţională, precum şi 13 sisteme informatice. De asemenea, 11 persoane bănuite au fost conduse la audieri, fiind aplicată măsura sechestrului asigurător pe mai multe bunuri imobile, în valoare totală de 3,4 milioane de lei”, a transmis IGPR.

ŞTIREA INIŢIALĂ - ”Astăzi, 12 aprilie, poliţiştii Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice din Poliţia Română, sub coordonarea procurorilor Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti, efectuează 10 percheziţii domiciliare, în municipiul Bucureşti şi judeţul Ilfov, într-un dosar penal de evaziune fiscală”, a transmis, miercuri, Poliţia Română.

Sursa citată a precizat că în cauză sunt efectuate cercetări în legătură cu înregistrarea în evidenţa contabilă de cheltuieli care nu au la bază operaţiuni reale, în baza unor facturi emise în numele unor societăţi ce nu au efectuat livrările de bunuri ori prestările de servicii, cu impact negativ atât asupra mediului de afaceri, cât şi asupra bugetului de stat.

”De asemenea, vor fi efectuate verificări la sediile sociale şi punctele de lucru ale societăţilor implicate în mecanismul infracţional. Totodată, vor fi puse în executare mandate de aducere emise pe numele persoanelor bănuite, în scopul identificării conducerii la sediul unitaţii de poliţie, pentru aducerea la cunoştinţă a calităţii procesuale, audierii, precum şi pentru instituirea de măsuri asigurătorii cu privire la bunurile mobile şi imobile identificate ca fiind deţinute de persoanele bănuite”, a mai transmis sursa citată.

A fost dispusă efectuarea în continuare a urmăririi penală faţă de 16 persoane bănuite şi a fost stabilit un prejudiciu de 6.000.000 de lei.

Acţiunea beneficiază de sprijinul poliţiştilor Institutului Naţional de Criminalistică - Inspectoratul General al Poliţiei Române şi ai Serviciului pentru Acţiuni Speciale din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Ilfov.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.