Manevrele de resuscitare în cazul femeii surprinse de avalanşă în Munţii Vrancei au fost întrerupte după 60 de minute, fiind declarat decesul. "Manevrele de resuscitare au fost întrerupte după aproximativ 60 minute, ele fiind fără succes, se aşteaptă medicul SAJ pentru a fi declarat decesul", au declarat reprezentanţii serviciilor de urgenţă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

El a relatat că în jurul orei 11:44, a fost primit un apel prin 112 prin care semnala că în zona Cheile Tişiţei a avut loc o avalanşă în urma căreia o femeie a fost prinsă sub zăpadă.

Ulterior au fost alertate forţele de intervenţie din cadrul Jandarmeriei, ISU, Poliţiei Vrancea şi de la Salvamont, care s-au deplasat în zonă, au luat legătura cu turiştii aflaţi la locul avalanşei şi au început căutările.

Femeia a fost descoperită în albia râului Tişiţa, a fost recuperată şi i se aplică manevre d eresuscitare de către echipajul SMURD.

Petrea a precizat că au fost două grupuri de turişt, aproximativ 30 de persoane, care au plecat în drumeţie.

El a spus că nu erau grupuri compacte şi că, la un moment dat, trei perrsoane au fost surprinse de avalanşă.

Două dintre acestea s-au salvat, iar femeia de 36 de ani a fost dusă de zăpadă în albia râului.

Salvamoniştii şi poliţişti ai secţiei de Poliţie Tulnici au intervenit sâmbătă la prânz pentru localizarea şi salvarea unei femei care ar fi fost surprinsă de o avalanşă în Cheile Tişiţei. 
 
Un grup de persoane care se afla în zonă a anunţat prin 112 producerea unei avalanşe care ar fi surprins o persoană.
 
Alte 29 de persoane ar fi blocate în zonă în urma avalanşei însă potrivit ISU Vrancea acestea ar fi în afara oricărui pericol.
 
În acţiunile de căutare sunt implicaţi şi pompierii de la Staţia Vidra cu o ambulanţă SMURD şi o autospecială.
 
De asemenea, intervin un echipaj de la Salvamont şi unul de jandarmi.
 
Potrivit sursei citate, femeia are în jur de 36 de ani şi este din Bucureşti. 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.