Un incendiu puternic a izbucnit, marţi seară, la un depozit de mase plastice din municipiul Bârlad, pompierii intervenind cu 13 autospeciale pentru a stinge flăcările, însă au nevoie de cantităţi foarte mari de apă. Mai multe autoturisme aflate în curtea depozitului au fost afectate de căldura degajată. Acolo se află şi reprezentanţi ai Gărzii de Mediu Vaslui. Pompierii au anunţat că alimentarea cu apă se face inclusiv dintr-o piscină de mari dimensiuni.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
 
UPDATE - "Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă "Podul Înalt" al judeţului Vaslui intervine cu 13 autospeciale, două motopompe de medie capacitate şi 70 pompieri militari pentru limitarea şi lichidarea unui incendiu izbucnit într-un depozit de materiale plastice din municipiul Bârlad, pe strada Palermo. La sosirea echipajelor de intervenţie, incendiul se manifesta cu violenţă şi exista pericol de propagare la un depozit de mobilă. În acest moment, suprafaţa afectată de incendiu este de aproximativ 1.000 metri pătraţi", a transmis, ulterior, ISU Vaslui.
 
 
Conform sursei citate, în curtea depozitului erau parcate peste 20 de autoturisme şi autoutilitare, cele mai multe dintre acestea fiind evacuate în siguranţă. Patru autoturisme au fost afectate de radiaţia termică, la acestea fiind degradate componentele exterioare confecţionate din material plastic şi/sau cauciuc.
 
"Pentru limitarea şi lichidarea incendiului este nevoie de cantităţi foarte mari de apă, alimentarea făcându-se din mai multe surse, inclusiv dintr-o piscină de mari dimensiuni. În acest moment se acţionează în dispozitiv perimetral, acţiunea fiind condusă de inspectorul şef al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă "Podul Înalt" al judeţului Vaslui, colonel Niculae Tătaru", au arătat reprezentanţii ISU Vaslui.
 
 
 
ŞTIREA INIŢIALĂ - Potrivit Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Vaslui, un incendiu a izbucnit la un depozit de mase plastice din municipiul Bârlad, situat în zona "Cooperativă" din apropierea gării.
 
În prezent, acolo acţionează 13 autospeciale, două motopompe, 3 ofiţeri şi 60 subofiţeri. Este vorba de 6 autospeciale de stingere cu apă şi spumă de la detaşamentele de pompieri Vaslui, Bârlad şi SPSU Rulmenţi Bârlad, 3 autofreze multifuncţionale, 2 autoscări, fiind nevoie de cantităţi foarte mari de apă.
 
Incendiul se manifestă pe o suprafaţă de aproximativ 1.000 de metri pătraţi.
 
De asemenea, au fost avariate câteva autoturisme aflate în curtea depozitului, acestea fiind afectate de radiaţia termică.
 
Şeful Gărzii de Mediu, Octavian Berceanu, a scris pe Facebook că depozitul este unul de mobilă.
 
"La periferia oraşului Bârlad un depozit de mobila a luat foc, iar aria afectata depăşeşte 1000 mp. Directia vântului duce fumul in afara zonei urbane. Echipa de permanenta a Garzii de Mediu Vaslui se afla la fata locului impreuna cu reprezentanţii celorlalte institutii", a arătat el.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.