Un incendiu puternic a izbucnit, marţi seară, la acoperişul unui apartament de tip penthouse de pe Şoseaua Nordului din Bucureşti, iar pompierii au intervenit cu mai multe autospeciale pentru stingerea acestuia. Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, afirmă că persoanele afectate vor primi cazare şi hrană până când vor putea reveni în locuinţe şi reclamă că în zonă nu funcţionează hidranţii, că străzile sunt înguste şi imobilele înghesuite. ”Cei care au emis autorizaţiile de construcţie în acest caz trebuie să plătească pentru toate aceste nereguli”, arată Armand. Incendiul a fost localizat, pompierii monitorizând eventualele focare. Suprafaţa afectată este de 1.100 de metri pătraţi, fiind vorba despre cele opt apartamente situate la etajul al cincilea, pe două niveluri.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

UPDATE - Potrivit ISU Bucureşti-Ilfov, focul a fost izolat, iar pompierii monitorizează eventualele focare. În total au fost implicate în intervenţie 20 de autospeciale de stingere, 4 autoscări, o descarcerare şi un echipaj SMURD. 

Suprafaţa afectată de incendiu a fost de aproximativ 1.100 de metri pătraţi.

Clădirea are regimul de înălţime S+4E+ etajul 5 de tip duplex (2 niveluri). La duplex existau 8 apartamente, care au fost afectate de incendiu, a precizat sursa citată.
 
Cauza incendiului urmează a fi stabilită în urma anchetei.

UPDATE - ”Am ajuns la locul incendiului din Soşeaua Nordului nr. 96. Persoanele care sunt afectate sunt rugate să sune la numărul Poliţiei Locale Sector 1- 021.9540 iar Primăria Sectorului 1 le va asigura cazarea şi hrana până când se vor putea întoarce la locuinţele lor. Hidranţii nu funcţionează iar maşinile de pompieri nu pot fi alimentate cu apă. Am transmis operatorului de salubritate să alimenteze cu autospecialele lor maşinile pompierilor. Străzile sunt înguste, imobilele sunt înghesuite, exemplu clasic de încălcare a legii urbanismului. Victimele suntem noi, cetăţenii. Cei care au emis autorizaţiile de construcţie în acest caz trebuie să plătească pentru toate aceste nereguli. Vom face verificări cine a emis aceste autorizaţii şi vom informa opinia publică”, a anunţat Clotilde Armand, pe Facebook.

Ea a adăugat că echipajele Poliţiei Locale au fluidizat circulaţia şi au asigurat sprijin pompierilor, iar în acest moment, echipejele Poliţiei Locale Sector 1 acţionează în afara perimetrului deoarece la faţa loculului sunt foarte multe echipaje IGSU -Pompieri /SMURD şi ale Poliţiei Române. 

La rândul său, ISU Bucureşti-Ilfov a transmis că incendiul este localizat.

 

 

UPDATE - ISU Bucureşti-Ilfov a anunţat că dispozitivul a fost suplimentat şi se acţionează cu 11 autospeciale de stingere. Suprafata afectată este estimată la 600 de metri pătraţi.

Se acţionează pe două laturi ale clădirii, iar pompierii au reuşit să pătrundă în interior. Strada este îngustată de autoturismele staţionate.

În urma incendiului, nu sunt persoane rănite.

ŞTIREA INIŢIALĂ - Potrivit ISU Bucureşti-Ilfov, un incendiu a izbucnit la acoperişul unui apartament de tip penthouse aflat pe Şoseaua Nordului. Acolo intervin opt autospeciale de stingere, trei autoscări, o descarcerare şi un echipaj SMURD.

Suprafaţa afectată este de 80 de metri pătraţi, dar arderea este intensă şi există pericolul ca flăcările să se extindă.

Primele informaţii arată că nu există victime.

Au fost luate măsuri pentru evacuarea persoanelor din imobil, dar, în funcţie de evoluţia situaţiei, s-ar putea lua în calcul şi evacuarea celor care locuiesc în blocul învecinat.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.