Un incendiu de proporţii a cuprins, luni, mai multe clădiri dintr-o comună din Buzău, iar pompierii intervin cu mai multe echipaje. Patru persoane au suferit atac de panică.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

UPDATE: Potrivit prim-adjunctului ISU Buzău, colonel Pascu Loren, incendiul a cuprins cinci proprietăţi dintre care una este afectată în proporţie de sută la sută, două afectate în proporţie de 50 la sută şi încă două afectate în procente mai mici.

”Ca şi suprafaţă arsă este vorba de aproximativ 5.000 de metri pătraţi. dar mai exact vom şti la finalul misiunii. Incendiul este localizat şi şe lucrează pentru lichidare completă a acestuia. În prezent misiunea nu mai prezintă riscuri de extindere a focului sau de producere a altor pagube suplimentare”, a declarat  Pascu Loren. 

Din primele date, incendiul a pornit de la una dintre gospodării şi s-a extins la celălalte. 

ŞTIRE INIŢIALĂ: ”Un incendiu de proporţii se manifestă, la această oră, în satul Musceluşa, din comuna Siriu.  Din primele informaţii, se pare că 3 clădiri ar fi fost cuprinse de foc”, a transmis, luni, Prefectura Buzău.  

Sursa citată a precizat că patru persoane au suferit atac de panică, din care două au fost preluate de ambulanţa SMURD, care le transportă la Spitalul Orăşenesc Nehoiu.   

”Pentru acordarea primului ajutor în cazul celorlalte două persoane, intervin două asistente de la SAJ Buzău, aflate în tură liberă”, a mai precizat sursa cityată.  

La faţa locului, intervin echipaje ISU de la Nehoiu şi Pătârlagele.  

Prefectul judeţului Buzău, Daniel-Marian Ţiclea, în calitate de preşedinte al Comitetutului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Buzău, a dispus dislocarea de resurse suplimentare la Siriu.  

Astfel, alte două echipaje sunt în deplasare către Siriu, iar SAJ Buzău a suplimentat cu o ambulanţă, care este în deplasare, de la staţia Pârscov.  

De asemenea, la faţa locului se deplasează şi prim adjunctul ISU Buzău, locotenent-colonel  Pascu Loren.   

”Din primele informaţii pe care le avem, patru persoane au suferit atac de panică în momentul în care şi-au văzut agoniseala cuprinsă de foc. La faţa locului sunt mobilizate mai multe autospeciale de la ISU Buzău, dar am dispus suplimentarea efectivelor pentru stingerea cât mai rapidă a focului şi limitarea pe cât posibil a pagubelor. Acţiunea este în dinamică, fiind îngreunată şi de vânt, dar pompierii intervin prompt pentru lichidarea focului”, a declarat prefectul judeţului Buzău, Daniel-Marian Ţiclea. 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.