Un incendiu şi o explozie s-au produs, vineri, la un utilaj, într-o hală de reciclare din Popeşti-Leordeni. Şase persoane au suferit arsuri, cinci dintre acestea fiind intubate, iar alte cinci au probleme respiratorii după ce au fost expuse la fum. Şeful DSU, Raed Arafat, a precizat că victimele cu arsuri sunt în stare gravă şi ar putea fi transferate în străinătate.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
CITEȘTE ȘI Arafat, despre răniţii de la Popeşti-Leordeni: Sunt arşi pe suprafaţă importantă a corpului, sunt arşi şi la nivelul căilor respiratorii, ceea ce face prognosticul şi mai rezervat / Se discută posibilitatea transferului în străinătate, dacă va fi necesar

 

 
UPDATE - Potrivit ISU Bucureşti-Ilfov, bilanţul exploziei produse la un utilaj-tocător de deşeuri de la Hala Reciclare Popeşti Leordeni este de 11 victime, dintre care 6 victime care prezintă arsuri (5 victime necesită intubare şi 1 victimă cu arsuri minore) şi 5 victime intoxicate cu monoxid de carbon, conştiente. 
 
"Conform informării primite din partea Centrului Operativ pentru Situaţii de urgenţă, în urma exploziei de la centrul de deşeuri din Popeşti-Leordeni s-au înregistrat 11 victime, dintre care 6 cu arsuri (5 pacienţi intubaţi) şi 5 persoane care acuză probleme respiratorii. Dintre pacienţii intubaţi, 2 persoane au fost transportate la Spitalul de Urgenţă Bagdasar-Arseni şi alte 3 persoane la Spitalul de Urgenţă Floreasca. La Spitalul de Urgenţă Sf. Ioan, au fost transportate alte 2 victime, dintre care una cu arsuri minore şi una intoxicaţie de fum", a transmis, la rândul său, Ministerul Sănătăţii. 
 
Patru persoane care acuzau probleme respiratorii au fost evaluate la faţa locului şi au refuzat transportul la spital.
 
"După ce pacienţii sunt stabilizaţi şi evaluaţi la Unitatea Funcţională de Arşi Floreasca şi la Unitatea Funcţională Bagdasar-Arseni, specialiştii vor decide abordarea terapeutică şi, în funcţie de situaţia pacienţilor, aplică prevederile OMS 2063/2020 (întrunesc comisia în vederea transferului în centre de arşi). În acest moment, prioritatea echipelor medicale o reprezintă stabilizarea şi evaluarea pacienţilor în vederea stabilirii conduitei terapeutice şi a oportunităţii transferului", a arătat MS.
 
UPDATE - Ulterior, ISU Bucureşti-Ilfov a anunţat că sunt 10 victime: 6 persoane cu arsuri (5 sunt intubaţi) şi 4 persoane prezinta probleme respiratorii, întrucât au fost expuse la fum.
 
ŞTIREA INIŢIALĂ - Potrivit Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Bucureşti-Ilfov, un incendiu a izbucnit, vineri, la un utilaj dintr-o hală de reciclare din Popeşti-Leordeni, str. Tănase Danciu.
 
Acolo intervin 8 autospeciale de stingere şi 7 SMURD, iar în prezent nu mai arde cu flacără.
 
"Sunt 8 persoane rănite (2 cu arsuri şi 6 cu intoxicaţie)", a transmis ISU Bucureşti-Ilfov.
viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.