Un incendiu de proporţii a izbucnit, luni, la un depozit de deşeuri din mase plastice, în Zona Industrială a municipiului Buzău. Din cauza fumului dens a fost emis mesaj RO-Alert.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

UPDATE: Pompierii anunţă că incendiul produs la 2 hale industriale s-a extins ulterior la alte 2 hale.  În acest moment, însă, pericolul de extindere nu mai există. 

”Arderea se manifestă cu flacără deschisă şi degajări mari de fum pe o suprafaţă minim 3000 mp”, au precizat pompierii.  

În prima fază, la faţa locului au fost alocate 9 maşini de stingere, (5 de la ISU BZ, 2 de la ISU PH, 2 de la ISU VN), 1 Autoscară, 1 Descarcerare, 1 ambulanţă SMURD. 

”Din cauza vântului puternic care poate genera extinderea flăcărilor, mijloacele de intervenţie au fost suplimentate cu alte 3 maşini de stingere (2 de la ISU IL, 1 de la ISU BR), 1 autoscară de la ISU VN şi 1 autospecială CBRN de la Unitatea Specială de Intervenţie în Situaţii de Urgenţă (USISU)”, au mai transmis pompierii.  

Totodată, pentru eficientizarea misiunii de răspuns, au fost solicitate mai multe autocisterne din cadrul SVSU Buzău.  

Până la acest moment, nu au fost raportate victime. 

UPDATE: Potrivit forţelor care intervin la incendiu, ard două hale. Una este complet compromisă, iar alta a ars în proporţie de peste 50%.  

Au fost evacuate mai multe butelii de oxigen dintr-o hală învecinată.  

Ard utilaje, deşeuri de plastic, rumeguş, dar şi produs finit, obţinut prin presarea plasticului cu rumeguş, folosit la garduri şi la podele de terase.  

Potrivit prefectului Daniel Ţiclea, acţionează toate resursele disponibile de la nivelul ISU Buzău şi au fost solicitate încă 6 autospeciale de la Vrancea, Ialomiţa şi Prahova.  

De asemenea, este aşteptată şi o autospecială CBRN, pentru că fumul degajat conţine substanţe toxice. 

A fost crescuta capacitatea de intervenţie a ISU la capacitate maximă, fiind chemaţi toţi cei liberi, adică aproximativ 100 de pompieri şi încă 40 din inspectoratele învecinate.  

ŞTIRE INIŢIALĂ: ”Incendiu major cu degajări mari de fum produs la AGROSEM SA, Zona Industrială Buzău. Ocoliţi/evitaţi zona. Lăsaţi libere căile de acces pentru forţele de  intervenţie. Respectaţi recomandările impuse de autorităţi. DSU/IGSU/ISU”, a transmis, luni, ISU Buzău.  

Potrivit instituţiei, la faţa locului ard violent şi cu degajări mari de fum două hale cu o suprafaţă de aproximativ 1.500 de metru pătraţi în care sunt depozitate deşeuri din mase plastice. 

Pompierii Intervin cu 4 autospeciale de stingere, o cisternă, descarcerarea şi ambulanţa SMURD. 

Deocamdată nu sunt semnalate victime.  

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.