Un incendiu a izbucnit, miercuri, într-un spaţiu comercial din zona Halei Obor din Capitală, fiind afectată o suprafaţă de 50 de metri pătraţi. Deoarece flăcările au afectat structura de rezistenţă a construcţiei, pompierii de la ISU Bucureşti au luat măsura ca toată Hala Obor să fie evacuată până la finalizarea intervenţiei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

UPDATE 17.01: Incendiul de la Hala Obor din Capitală, stins după aproximativ patru ore

După o intervenţie de aproximativ patru ore, pompierii de la ISU Bucureşti Ilfov au reuşit lichidarea incendiului din cauza căruia a fost nevoie de evacuarea Halei Obor din Capitală, în incendiu fiind afectată structura de rezistenţă a construcţiei.

Pompierii au întâmpinat dificultăţi din cauza accesului greoi dar şi din cauza suprafeţei mari de materiale de construcţii decopertate pentru stingerea focarelor care s-ar fi putut reaprinde.

„Incendiul a izbucnit dintr-un spaţiu administrativ, de la un birou şi s-a extins la acoperişul de la nivelul etajului unu. Pompierii au acţionat pentru decopertarea învelitorii din tablă a acoperişului şi crearea accesului către focarul incendiului. După aproximativ patru ore incendiul a fost lichidat. Dificultăţi au fost date de fatptul că accesul era greoi în spaţiul respectiv şi pentru că trebuia acţionat la decopertarea acelei învelitori din tablă pentru a reuşi stingerea focarelor de incendiu”, a declarat pentru News.ro locotenentul Adrian Marin de la ISU Bubucreşti-Ilfov.

În incendiu a fost afectată, iniţial o suprafaţă de aproximativ 50 de metri pătraţi. Flăcările s-au extins şi la nivelul primului etaj şi a fost afectată structura de rezistenţă a construcţiei. Astfel, pompierii de la ISU Bucureşti au luat măsura ca toată Hala Obor să fie evacuată până la finalizarea intervenţiei.

 

Primele echipaje de pompieri care au sosit în urma sesizării la 112 au constatat că incendiul a cuprins un spaţiu comercial de aproximativ 50 de metri pătraţi. 

Flăcările au afectat însă structura de rezistenţă a întregii construcţii, astfel încât s-a cerut suplimentarea forţelor, spune locotenentul Adrian Marin, ofiţer de presă al ISU Bucureşti - Ilfov.

La ora transmiterii acestei ştiri, acţionează 12 autospeciale pentru stingerea incendiilor, o autoscară de pompieri şi o autospecială pentru descarcerare, toate de la ISU Bucureşti-Ilfov.

Pompierii lucrează la decopertarea acoperişului afectat de incendiu şi caută focare ascunse, mai spune Adrian Marin.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.