Cincizeci de apeluri au fost date la 112, la dispeceratul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Dobrogea până duminică, la ora 6.00, care semnalau diverse situaţii de urgenţă, iar pompierii au intervenit, printre altele la microbuze şi maşini înzăpeziteşi pentru îndepărtarea unor copaci căzuţi. De asemenea, drumurile judeţene au fost închise, iar mai multe localităţi din judeţ au rămas fără apă potabilă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
UPDATE“Până la ora 06:00, în această dimineaţă, dispeceratul ISU Dobrogea al judeţului Constanţa a înregistrat peste 50 de apeluri la numărul unic de urgenţă 112 care semnalau diverse situaţii de urgenţă. 
Peste 100 pompieri sunt la datorie, se află în teren pentru înlăturarea efectelor negative produse de furtună cu 20 de mijloace tehnice”, au anunţat reprezentanţii ISU Dobrogea. 
Sursa citată a menţionat că pompierii au executat, până la ora 06.00, peste 30 de misiunI în următoarele situaţii: 17 copaci doborâţi de vâmt, două autoturisme avariate, două acoperişuri smulse, două microbuze înzăpezite, o cisternă înzăpezită, şapte autoturisme înzăpezite.
Trei drumuri naţionale sunt închise circulaţiei, este vorba de DN22A Hârşova-Saraiu, DN2A Mihail Kogălnicea-Hârşova, DN22 Lumina-Tulcea. 
 
De asemenea, reprezentanţii SC Drumuri Judeţene Constanţa au anunţat că începând cu ora 6.30 toate drumurile judeţene constănţene au fost închise traficului rutier din cauza vizibilităţii extrem de reduse.
 
Reprezentanţii Regiei Autonome Judeţene de Apă Constanţa au transmis că mai multe localităţi au rămas fără apă potabilă. 
“La această oră, judeţul Constanţa încă se află sub avertizare de cod de vreme severă, cu rafale de vânt care au atins pragul critic de 100 km/h. Având în vedere acest aspect, la nivelul mai multor surse şi staţii tratare şi / sau pompare s-au înregistrat noaptea trecută fluctuaţii şi căderi de tensiune ce au afectat alimentarea cu apă în mai multe localităţi din judeţ, inclusiv municipiul Constanţa”, au precizat reprezentanţii RAJA. 
Astfel, duminică dimineaţă nu au apă potabilă localităţile:  Biruinţa, Topraisar, Corbu, Mihail Kogălniceanu (inclusiv aeroportul si zona bazei militare), Oituz, Valu lui Traian, Castelu, Poarta Albă, Murfatlar, Cobadin, Viişoara, Cernavodă, Ştefan cel Mare, Făclia şi Saligny. 
“În jurul orei 03.30, la Staţia de Pompare si Tratare Palas s-au înregistrat mai multe fluctuaţii urmate de o cădere totală de tensiune, motiv pentru care pompele de la nivelul staţiei nu au mai putut funcţiona. Până la remedierea situaţiei de natură electrică sunt afectaţi de lipsa apei consumatorii din municipiul Constanţa din următoarele zone: CET, Viile Noi, Medeea, Palas, Industrială, Brătianu, Km 4-5, Km 5, Poarta 6, Abator, Gară, Casa de Cultură, Compozitori, Coiciu, Inel I, Inel II, 1 Mai şi Depozite – Halta Traian”, a mai precizat sursa citată. 
O parte a judeţului Constanţa se află până la ora 10 sub cod roşu de viscol. Astfel, meteorologii au anunţat că vor avea loc intensificări puternice ale vântului care vor depăşi la rafală 100 km/h, iar treptat precipitaţiile se vor transforma în lapoviţă şi ninsoare şi va fi viscol puternic.
Totodată, în cursul nopţii de sâmbătă spre duminică, locuitorii din municipiul Constanţa au primit două mesaje Ro-Alert prin care erau avertizaţi să evite deplasările şi să se adăpostească deoarece vântul va depăşi la rafala 100 km/h.
ŞTIREA INIŢIALĂ - Conform ISU "Dobrogea", până la ora 06:00, la dispecerat s-au  înregistrat peste 50 de apeluri  care semnalau diverse situaţii de urgenţă. 
 
Pompierii au executat, până la ora 06.00, peste 30 de misiuni în cazurile a 17 copaci doborâţi de vânt, 2 autoturisme avariate, 2 acoperişuri smulse, două microbuze, o cisternă şi 7 autoturisme înzăpezite. 
 
 La această oră sunt închise circulaţiei 3 drumuri: DN22A Hârşova-Saraiu; DN2A Mihail Kogălnicea-Hârşova, DN22 Lumina-Tulcea. 
 
Peste 100 de pompieri se află în teren pentru înlăturarea efectelor negative produse de furtună cu 20 de mijloace tehnice. 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.