Treizeci de protestatari au rămas fără permise conducere, marţi seară, după ce au circulat pe contrasens pe Autostrada A4. Ei încercau să ajungă la protestul care se desfăşura la intrările în Portul Constanţa.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

UPDATE: Reprezentanţii Jandarmeriei Române au explicat, miercuri, situaţia petrecută pe Autostrada A4, înainte ca zeci de protestatari să rămână fără permis de conducere pentru că au circulat pe contrasens.

“În data 16.01, coloana de protestatari, formată din 47 de autovehicule, se deplasa pe autostrada A4 venind dinspre DN39, fiind însoţită de o autospecială de jandarmi, cu direcţia către Port. Întrucât accesul spre Port era blocat de o coloană de tiruri, echipajul de jandarmi şi autovehiculele protestatarilor au fost nevoite să staţioneze, ca urmare a acestui blocaj. Având în vedere că, la acel moment existau alte blocaje în dreptul porţilor 7 şi 9 din Port, echipajul de jandarmi a primit o nouă misiune, fiind redirecţionat către aceste zone”, au explicat jandarmii.

Ei au menţionat că cei care staţionau în coloană nu au fost îndrumaţi să circule pe contrasens, ci să rămână în locul unde se aflau.

“Întrucât drumul către Port era blocat, autospeciala jandarmeriei a întors pe contrasens, pe banda de urgenţă, având pornite semnalele luminoase, pentru deplasarea de urgenţă spre zona porţilor 7 şi 9.

Înainte de efectuarea acestei manevre, un jandarm a coborât din autospecială, observând că o parte dintre autovehiculele intenţionează să o ia pe contrasens, punându-le în vedere acestora că trebuie să staţioneze în locul unde se aflau.

Menţionăm că niciun reprezentant al echipajului de jandarmi nu a făcut semne spre coloana protestatarilor, care să indice faptul că aceştia trebuie să-i urmeze. Deplasarea autovehiculelor care faceau parte din coloana de protestatari, pe contrasens, a fost o decizie exclusiv a  acestora, fără a fi rezultatul unei indicaţii din partea forţelor de ordine”, a explicat sursa citată.

UPDATE: Protestatarii susţin că un echipaj de Jandarmerie i-ar fi îndrumat să circule pe contrasens, iar după câţiva metri erau aşteptaţi de echipaje de Poliţie Rutieră care le-au ridicat permisele pentru patru luni, iar unii dintre ei acuză că ar fi fost o capcană din partea forţelor de ordine. 

Reprezentanţii IPJ Constanţa au menţionat că agenţii rutieri de la faţa locului nu au constatat o astfel de situaţie.

ŞTIRE INIŢIALĂ: Reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Constanţa au anunţat că, marţi seară, coloana de protestatari a pătruns pe Autostrada A4, pe sensul opus de circulaţie.

“Pentru a înlătura pericolul evident la adresa participanţilor la trafic, a forţelor de ordine care însoţeau coloana de protestatari şi pentru a evita producerea de evenimente rutiere, poliţiştii rutieri au procedat la oprirea, legitimarea şi identificarea conducătorilor auto. Ulterior, pentru încălcarea prevederilor O.U.G. 195/2002, privind circulaţia pe drumurile publice, au fost aplicate 30 de sancţiuni contravenţionale, fiind reţinute în vederea suspendării tot atâtea permise de conducere”, au precizat reprezentanţii IPJ Constanţa.

Ei au explicat că  măsurile sunt luate de poliţişti pentru a asigura un trafic rutier sigur şi fără riscuri pentru toţi participanţii la trafic, în contextul desfăşurării protestelor din judeţul Constanţa.

Protestatarii au blocat, marţi seară, pentru câteva ore, mai multe intrări în Portul Constanţa.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.