Cântăreaţa Sanda Ladoşi şi soţul ei, Ştefan Tache, au fost ridicaţi de procurorii DIICOT, marţi, într-un dosar privind o fraudă de aproximativ un milon de euro, prejudiciu creat Fondului Naţional pentru Garantarea Creditelor pentru Întreprinderile Mici şi Mijlocii, conform unor surse judiciare. Ştefan Tache este acuzat că, alături de o altă persoană, a constituit un grup infracţional organizat suspectat de înşelăciune în formă continuată şi spălare de bani în formă continuată, în timp ce Sanda ladoşi este acuzată că a sprijinit această grupare, au declarat pentru News.ro sursele citate. În acest dosar, în care sunt vizate 17 persoane, procurorii DIICOT au făcut în această dimineaţă zece percheziţii .

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Surse judiciare au declarat pentru News.ro că Sanda Ladoşi şi soţul ei au fost ridicaţi de procurori marţi dimineaţă de la locuinţa lor şi duşi la audieri la sediul central al DIICOT, într-un dosar cu un prejudiciu de aproximativ un milion de euro.

La această oră, cei doi sunt audiaţi la DIICOT.

Aceleaşi surse au precizat că Ştefan Tache, soţul cântăreţei, este suspectat de constituire a unui grup unui grup infracţional organizat.

În perioada 2008 - 2014, împreună cu un alt suspect în acest dosar, Cristian Ilie, soţul cântăreţei ar fi iniţiat şi constituit o grupare suspectată de înşelăciune în dauna unor instituţii de credit şi spălare de bani prin disimularea originii ilicite a sumelor de bani obţinute din activitatea infracţională, grup la care au aderat şi pe care l-au sprijinit şi alte persoane.

De asemenea, Ştefan Tache este suspectat de înşelăciune în formă continuată, după ce în perioada 2008-2014, în calitate de asociat, administrator sau împuternicit în cadrul a cinci societăţi ar fi indus în eroare Fondul Naţional de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderile Mici şi Mijlocii la încheiereaunor contracte de credit şi a unor acte adiţionale. El este suspectat şi de spălare de bani în formă continuată, în condiţiile în care ar fi primit sume de bani în contul firmelor respective şi le-a transferat mai departe în conturile altor societăţi controlate de grupare, deşi stia că aceşti bani provin din înşelăciuni.

La rândul său, Sanda Ladoşi este suspectată că ar fi aderat şi sprijinit acest grup infracţional, asumându-şi rolul de administrator sau asociat al uneia din firmele utilizate în activitatea infracţională. De asemenea, ea este suspectată şi de spălare de bani, au adăugat sursele judiciare citate.

DIICOT a anunţat, marţi, că procurorii de la Structura Centrală împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Bucureşti au făcut zece de percheziţii în Bucureşti şi în Ilfov, pentru destructurarea unui grup infracţional organizat specializat în înşelăciune în formă continuată şi spălare de bani în formă continuată.

Conform DIICOT, în perioada 2008 - 2014, doi suspecţi au iniţiat şi constituit un grup infracţional organizat specializat în înşelăciune în dauna unor instituţii de credit şi spălare de bani, prin disimularea originii ilicite a sumelor de bani obţinute din activitatea infracţională, grup la care au aderat şi pe care l-au sprijinit şi alte persoane.

De asemenea, în perioada 2008-2014, la intervale diferite de timp, suspecţii, în calitate de asociaţi/administratori sau împuterniciţi în cadrul mai multor societăşi comerciale, au indus în eroare Fondul Naţional de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderile Mici şi Mijlocii S.A. I.F.N. cu ocazia încheierii şi executării a două contracte de credit (acorduri cadrul de finanţare) şi 6 acte adiţionale prin prezentarea ca adevărată a unei fapte mincinoase (finanţarea activităţii de leasing financiar) şi prin folosirea de mijloace frauduloase, producându-se o pagubă de 4. 344.939,50 de lei.

În acest dosar se fac cercetări vizând 17 persoane, iar la sediul DIICOT, Structura Centrală, vor fi duse la audieri 45 de persoane.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.