Tânărul din Galaţi care, vineri noapte, nu a oprit la semnalul poliţiştilor din Buzău, fiind urmărit apoi în trafic, unde a accidentat grav un pieton, a fost reţinut. Pietonul şi poliţistul răniţi în urma urmăririi sunt internaţi în stare gravă. Conform unor surse din rândul anchetatorilor, tânărul consumase canabis. Totodată, există indicii că în maşină cu el s-ar mai fi aflat un bărbat, care este căutat acum de Poliţie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

UPDATE - Conform IPJ Buzău, tânărul din Galaţi s-a urcat la volan, deşi nu are permis de conducere. Vineri seară, el a pormit la drum, conducând un autoturism radiat în urmă cu mai mulţi ani şi având acum numere false. La Râmnicu Sărat, acesta a alimentat, fără a plăti combustibilul, în valoare de peste 400 de lei. 

Din acest motiv, un echipaj de poliţie a pornit în urmărirea maşinii.
 
"S-a procedat la urmărirea autoturismului, cu semnalele acustice şi luminoase în funcţiune. Autoturismul urmărit, condus de către un tânăr în vârstă de 27 de ani, din Galaţi, ar fi ieşit în afara carosabilului, a surprins şi accidentat un pieton, a lovit un gard şi un stâlp de electricitate. În timpul deplasării conducătorul autospecialei de poliţie, un bărbat în vârstă de 47 de ani, din Râmnicu Sărat, ar fi intrat în coliziune cu un tub de beton, ulterior lovind un stâlp de electricitate", precizează IPJ Buzău.
 
Ulterior, tânărul ar fi încercat să fugă prin curţile oamenilor, fiind prins în cele din urmă de un alt echipaj de poliţie, care venea din spate. 
 
Conform unor surse din rândul anchetatorilor, în urma testării cu aparatul drugtest, a reieşit că acesta consumase canabis.
 
El a fost reţinut pentru 24 de ore, în timp ce pietonul pe care acesta l-a accidentat şi poliţistul rănit sunt în stare gravă la spital.
 
Surse din rândul anchetatorilor susţin că în maşina gălăţeanului s-ar mai aflat încă un bărbat. Acesta a fost identificat, însă nu a fost prins până în acest moment.

ŞTIREA INIŢIALĂ - Potrivit IPJ Buzău, tânărul care nu are permis de conducere, iar vineri se afla la volanul unei maşini cu numere false a fost reţinut pentru 24 de ore, urmând a fi propus instanţei cu propunerea de arestare preventivă.

Între timp, starea pietonului lovit de gălăţean rămàne gravă, acesta având o gambă amputată. De asemenea, poliţistul rănit în timp ce se afla în urmărirea tânărului este internat în spital, în stare gravă.

"În urma accidentului rutier produs pe raza localităţii Valea Râmnicului, la U.P.U.-SMURD au fost transportate două victime. Este vorba despre un bărbat (pieton) rănit grav, cu amputaţie de gambă, internat în secţia A.T.I.- Ortopedie, introdus de urgenţă în sala de operaţie. Cealaltă victimă, poliţist, a suferit fractură de peroneu şi contuzie pulmonară. Este internat în secţia A.T.I.- Chirurgie", a declarat purtătorul de cuvânt al SJU Buzău, Adriana Bunilă.

Accidentul s-a produs vineri noapte, în localitatea buzoiană Valea Râmnicului.

Un echipaj de poliţie desfăşura activităţi de supraveghere şi control al traficului pe DJ 203 P, iar la un moment dat poliţiştii au făcut semn să oprească şoferului unui autoturism dat în consemn pentru că a alimentat cu combustibil la o staţie din Râmnicu Sărat şi nu a achitat. Acesta şi-a continuat însă deplasarea, astfel că s-a pornit în urmărirea autoturismului, cu semnalele acustice şi luminoase în funcţiune.

Autoturismul urmărit, condus de către un tânăr în vârstă de 27 de ani, din Galaţi, a ieşit în afara carosabilului, a surprins şi accidentat un pieton, a lovit un gard şi un stâlp de electricitate.

În timpul deplasării, conducătorul autospecialei de poliţie, un bărbat în vârstă de 47 de ani, din Râmnicu Sărat, ar fi intrat în coliziune cu un tub de beton, ulterior lovind un stâlp de electricitate.

Ulterior, în urma verificările efectuate în bazele de date s-a stabilit faptul că şoferul de 27 de ani nu deţine permis de conducere, maşina pe care o conducea era neînmatriculată şi avea numere false.

În cauză se va întocmi dosar penal iar poliţiştii continuă cercetările pentru stabilirea tuturor împrejurărilor în care s-a produs evenimentul.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.