O cisternă care transportă motorină, înmatriculată în Ucraina, a derapat, marţi seară, şi a ieşit de pe şosea, pe DN 2 (E 85), în localitatea Limpeziş, judeţul Buzău. Traficul se desfăşoară pe un singur fir. Încărcătura nu a fost afectată, astfel că nu există pericol de explozie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Din primele date reiese că în accident au fost implicate cisterna, care transportă 30 de tone de motorină, şi un autoturism, fără a exista victime.

Potrivit ISU Buzău, în zonă au fost trimise o autospecială de stingere cu apă şi spumă şi o ambulanţă SMURD cu 7 subofiţeri pentru asigurarea măsurilor PSI.

Sursa citată a precizat că pe carosabil şi în şanţ sunt scurgeri de motorină, dar acestea nu provin din încărcătura transportată în cisternă, ci din rezervorul autotrenului.

În zonă au fost solicitaţi şi lucrători din cadrul Sucursalei Drumuri Naţionale Buzău pentru îndepărtarea urmelor de motorină de pe carosabil.

”Din primele date de la faţa locului a reieşit că autocisterna condusă de un şofer în vârstă de 54 de ani, pe direcţia Bucureşti către Râmnicu Sărat, a pierdut controlul asupra direcţiei, ieşind în afara părţii carosabile. În urma constatării reprezentanţilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, s-a stabilit că încărcătura nu este afectată şi nu prezintă risc de explozie. În acest moment se intervine pentru curăţarea părţii carosabile”, a trasmis IPJ Buzău.

Traficul a fost iniţial restricţionat, iar în prezent se circulă dirijat, alternativ pe un sens de mers.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.