Un echipaj SMURD intervine, vineri, pentru salvarea unui tânăr de 17 ani aflat în stop cardio-respirator, la Arieşeni, judeţul Alba. A fost solicitat şi un elicopter SMURD de la Arad pentru a-l prelua pe tânăr. Până în prezent nu se cunosc circumstanţele în care el a intrat în stop cardio-respirator. Elicopterul SMURD nu a putut ateriza în zonă din cauza ceţii dense, echipa medicală fiind transportată însă la pacient. După mai mult de o oră şi jumătate în care s-au făcut manevre de resuscitare, a fost declarat decesul tânărului.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

UPDATE - Reprezentanţii ISU Alba au explicat că elicopterul SMURD a aterizat în localitatea Băiţa, la aproximativ 15 kilometri de locul solicitării. Schimbarea locului de aterizare a fost provocată de condiţiile meteo (ceaţă densă), aspect care nu a periclitat intervenţia, a precizat ISU Alba.

"Din păcate, după mai mult de o oră şi jumătate în care s-au făcut manevre de resuscitare, atât de către echipajul SMURD, cât şi de către echipajul elicopterului SMURD, a fost declarat decesul", a arătat sursa citată.
 
La rândul său, Inspectoratul General de Aviaţie al MAI a transmis precizări: "În urma solicitării dispeceratului 112, elicopterul SMURD de la Arad a fost alertat să execute o misiune de salvare, desfăşurată contra cronometru, pentru salvarea vieţii unui băiat în vârstă de 17 ani care a suferit un stop cardiorespirator, aflat în localitatea Arieşeni, judeţul Alba. Din cauza condiţiilor meteorologice nefavorabile din zona localităţii Arieşeni, care nu permiteau aterizarea/decolarea în condiţii de siguranţă, comandantul de echipaj a luat, conform procedurilor, decizia de a ateriza în zona localităţii Băiţa, judeţul Alba. Având în vedere starea gravă a băiatului, comandantul de echipaj a solicitat ajutorul unui conducător auto pentru a transporta echipa medicală de pe elicopter, de urgenţă, la pacient".
 
 
IGAv a transmis şi imagini video care surprind condiţiile meteo de vineri, de la Arieşeni.
 
ŞTIREA INIŢIALĂ - Potrivit ISU Alba, echipajul SMURD aparţinând Staţiei de Pompieri Câmpeni intervine în localitatea Arieşeni pentru acordarea primului ajutor medical unui tânăr în vârstă de 17 ani, aflat în stop-cardiorespirator.

Tânărul se află la dispensarul medical din Arieşeni, unde i se fac manevre de resuscitare. Nu se cunosc deocamdată circumstanţele producerii stopului cardio-respirator.

A fost solicitat un elicopter SMURD din Arad, care va ateriza între localităţile Gârda şi Arieseni, iar personalul Salvamont care va baliza zona urmează să transporte medicul şi asistentul din echipajul elicopterului la dispensar pentru evaluare şi sprijin.

Conform Inspectoratului General de Aviaţie, elicopterul de la punctul aeromedical Arad ar urma să ajungă apoi la Oradea.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.