Peste cinci milioane de lei, şase autoturisme şi două seifuri au fost indisponibilizate de poliţiştii din Ilfov, în urma celor 41 de percheziţii efectuate, marţi, la persoane şi firme bănuite de evaziune fiscală şi spălarea banilor prin activităţi de schimb valutar. Unsprezece persoane au fost reţinute, un alt suspect fiind deja încarcerat într-un alt dosar.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În urma percheziţiilor care au avut loc, marţi, într-un dosar de evaziune fiscală şi spălarea banilor prin activităţi de schimb valutar, poliţiştii au ridicat peste 3.400.000 de lei, peste 220.000 de euro, peste 156.000 de dolari, 23.980 de lire sterline, 7.300 de coroane norvegiene, şase autoturisme şi au sigilat două seifuri.

Au fost reţinute 11 persoane care urmează să fie prezentate instanţei de judecată cu propunere de arestare preventivă. Un alt suspect este deja încarcerat într-un peniternciar, în altă cauză, urmând să fie şi acesta prezentat instanţei de judecată.

Cercetările sunt continuate sub aspectul comiterii infracţiunilor de evaziune fiscală şi spălarea banilor, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Ilfov. Sunt vizate două grupări infracţionale formate din 22 de persoane, din Ilfov, Bucureşti şi Constanţa. O parte dintre suspecţi sunt cetăţeni iranieni.

”Una dintre grupări ar fi efectuat activităţi de schimb valutar la negru într-un complex comercial din localitatea Dobroeşti, judeţul Ilfov, schimbând în valută leii obţinuţi prin evaziune fiscală de administratorii unor societăţi comerciale din respectivul complex. Membrii celeilalte grupări ar fi deţinut mai multe case de schimb valutar în municipiul Constanţa, banii proveniţi din evaziune fiscală ajungând la aceştia prin alte persoane implicate, fiind, de asemenea, schimbaţi în valută, scopul final fiind eludarea bugetului de stat”, anunţă Poliţia Română.

Valuta astfel obţinută ar fi fost trimisă în Republica China prin intermediul unor, sumele fiind astfel supuse procesului de spălare a banilor.

Percheziţiile au fost efectuate pe raza municipiului Bucureşti şi a judeţelor Ilfov şi Constanţa, la activitate participând aproximativ 130 de poliţişti.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.