Unsprezece persoane sunt cercetate de poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice Galaţi pentru evaziune fiscală în formă continuată după ce, vreme de 4 ani, ar fi angajat diverse persoane pentru videochat fără a înregistra în evidenţele contabile sumele câştigate din această activitate.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice Galaţi au făcut 21 de percheziţii domiciliare, în municipiile Braşov şi Galaţi, la persoane bănuite de evaziune fiscală în formă continuată.

Din cercetări a reieşit că, în perioada 2017 – 2021, mai multe societăţi comerciale care îşi desfăşoară activitatea în municipiul Galaţi ar fi angajat persoane fizice pentru prestarea de activităţi de videochat, în locaţii special amenajate, fără ca veniturile realizate să fie înregistrate, în totalitate, în evidenţele contabile. Prejudiciul parţial stabilit este de aproximativ 2,5 milioane de lei.

La percheziţii, au fost descoperite şi ridicate 96 de sisteme de calcul, telefoane mobile şi suporturi de stocare a datelor, care ar conţine informaţii rezultate din activităţile ilegale desfăşurate, precum şi 23.000 de lei.

11 persoane sunt cercetate de poliţişti pentru comiterea infracţiunii de evaziune fiscală în formă continuată. La acţiune, au participat luptători din cadrul Serviciului pentru Acţiuni Speciale şi poliţişti ai Inspectoratului de Poliţie Judeţean Galaţi.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.