Un vagon cu păcură a fost cuprins de flăcări în zona Port Bazinul Nou, în judeţul Galaţi, pentru stingerea focului interveninnd mai multe autospeciale de pompieri.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Conform ISU Galaţi,  incendiul care a cuprins un  vagon cu păcură, în zona Port Bazinul Nou a fost anunţat prin 112.  La locul incendiului, au fost direcţionate 4 autospeciale de stingere cu apă şi spumă, o autoscară, un echipaj de descarcerare grea si echipajul SMURD .

Când au ajuns la faţa locului, pompierii au constat că incendiul se manifesta în zona Unicom Oil Terminal, în apropierea staţiei de transvazare păcură de pe linia CF.

Incendiul a fost localizat şi lichidat în limitele găsite, fără a se extinde la vagoanele cisternă sau la staţia de producere abur. Nu a fost necesară evacuarea persoanelor din zonă şi nici folosirea sistemului RO-Alert pentru degajările de fum.

Au ars scurgeri de păcură pe o suprafaţă de aproximativ 200 mp, dintr-un rezervor de plastic cu capacitatea de 1 metru cub.

Conform pompierilor, cauza probabilă a incendiului a fost o scânteie, care a aprins acumularea de gaze din rezervorul de plastic.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.