Un deţiut în vârstă de 48 de ani, din Penitenciarul Arad, condamnat pentru furturi, a fost găsit, marţi, spânzurat în baia celulei, de către colegi, care i-au alertat pe gardieni. Personalul medical al penitenciarului a încercat resuscitarea bărbatului, însă acesta decedase, iar procurorii au început o anchetă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Deţinuţii dintr-o celulă a Penitenciarului Arad i-au alertat pe gardieni, după ce l-au găsit spânzurat, în baie, pe un coleg de detenţie. Bărbatul intrase la baie, iar colegii au mers să verifice ce s-a întâmplat cu el după ce constataseră că trecuse prea mult timp de când nu a ieşit.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Penitenciarului Arad, Eduard Magold, personalul medical a intervenit imediat.

”S-au început imediat procedurile de resuscitare, timp în care a fost chemat şi un echipaj SMURD. Cei de la SMURD au preluat resuscitarea, dar bărbatul nu a mai putut fi salvat”, a declarat Magold.

Deţinutul avea 48 de ani, era din judeţul Braşov şi avea de executat un an şi patru luni de închisoare pentru furturi. Conform unor surse judiciare, acesta era judecat şi pentru alte furturi, riscând ca pedepsa să-i fie mărită.

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Arad au început o anchetă în acest caz, iar conducerea penitenciarului a dispus, de asemenea, efectuarea unei anchete interne.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.