Un centru comercial din municipiul Arad a fost distrus în urma unui incendiu izbucnit în noaptea de miercuri spre joi la etajul construcţiei. Pompierii au intervenit mai multe ore pentru stingerea flăcărilor, care riscau să se extindă la un hotel din apropiere.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Incendiul a fost sesizat la 112 în jurul orei 2.30, iar cinci echipaje de pompieri s-au deplasat la faţa locului.

Centrul comercial Gemi Center este amplasat în cartierul Micălaca şi este închis noaptea, astfel că nu au fost persoane evacuate sau rănite.

La parterul imobilului funcţionează un supermarket, un magazin de mobilă, o pizzerie şi alte mici magazine, în timp ce la etaj se aflau, între altele, un mare spaţiu de distracţie pentru copii şi un magazin de mobilă.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Arad, George Pleşca, a declarat pentru News.ro că incendiul a fost lichidat după trei ore, iar la faţa locului a fost păstrat un echipaj pentru supraveghere, în cazul în care flăcările ar reizbucni.

"În momentul sosirii forţelor de intervenţie, incendiul se manifesta generalizat şi violent la acoperişul clădirii, care după aproximativ 15 minute s-a prăbuşit. Intervenţia a fost dificilă din cauza construcţiei din pereţi portanţi cu risc mare de prăbuşire şi din cauza lipsei alimentării cu apă a autospecialelor. S-a reuşit alimentarea cu apă de la hidranţii firmelor din apropiere, căci o parte dintre hidranţi nu au fost funcţionali sau nu au avut presiunea necesară alimentării autospecialelor”, a declarat Pleşca.

El a spus că exista riscul ca flăcările să cuprindă şi un hotel învecinat, însă intervenţia la timp a limitat pagubele.

Spaţiile comerciale de la etajul imobilului au fost complet distruse, iar acoperişul de 400 de metri pătraţi s-a prăbuşit.

La parter, magazinele vor rămâne închise, fiind afectate de intervenţia cu apă.

Un pompier a suferit o luxaţie la un picior, în momentul în care, ajuns la locul incendiului, a sărit din autospeciala de intervenţie, el fiind transportat la spital.

Cauza incendiului urmează să fie stabilită în cursul zilei de joi.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.