Un bărbat din judeţul Mureş a fost arestat preventiv pentru 30 de zile pentru trafic de minori după ce a transportat două fetiţe la Cluj-Napoca şi le-a obligat să cerşească.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit Inspectoratului General al Poliţiei, pe data  de 3 octombrie, poliţişti din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Târgu Mureş, împreună cu procurori DIICOT Târgu Mureş, au făcut  pe raza judeţului Mureş, trei percheziţii domiciliare la locuinţele unor persoane bănuite de trafic de minori.

“Din cercetări a reieşit că, de la începutul anului şi până în prezent, un bărbat, de 27 de ani şi o femeie, de 31 de ani, ambii din judeţul Mureş, ar fi transportat pe raza muncipiului Cluj-Napoca, două minore, de 6 ani, respectiv 8 ani, unde ar fi profitat de starea de vulnerabilitate a acestora şi de imposibilitatea de a se apăra şi le-ar fi obligat să apeleze în mod repetat la mila publicului, uneori prin violenţă. Totodată, cei doi şi-ar fi însuşit banii obţinuţi în acest mod”, se arată în comunicatul Poliţiei Române. 

Procurorii au decis reţinerea pentru 24 de ore a bărbatului de 27 de ani, ulterior Tribunalul Mureş hotărând arestarea preventivă a acestuia pentru 30 de zile.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.