Un angajat al Serviciului Judeţean de Ambulanţă Buzău a fost înjunghiat în timp ce se afla la locuinţa unui pacient care solicitase sprijin medical. Victima a fost internată în spital, suferind o rană la un picior.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Conform unui comunicat de presă remis luni de către IPJ Buzău, incidentul s-a produs de Ziua Naţională. Un echipaj de ambulanţă a fost chemat la o adresă din Râmnicu Sărat, unde un bărbat se simţea rău. Când au sosit la casa acestuia şi se pregăteau să îi acorde ajutorul necesar, membrii echipajului au fost agresaţi de un alt bărbat care se afla în casa pacientului şi care a devenit recalcitrant, cerând ca prietenul său să fie ajutat mai repede. La un moment dat, acesta l-a lovit cu un cuţit  pe şoferul ambulanţei în piciorul drept. Când şi-a văzut colegul agresat, asistenta medicală a sunat la 112 şi a cerut ajutorul poliţiştilor. Între timp, şoferul ambulanţei a fost  dus de urgenţă la spital şi internat

 "În seara de 1 decembrie a.c., poliţiştii au fost sesizaţi cu privire la faptul că membrul unui echipaj de ambulanţă a fost victima unei vătămari corporale, în timp ce se afla la o intervenţie medicală în municipiul Râmnicu Sărat. În urma sesizării, la faţa locului s-a deplasat de îndată o echipă operativă pentru a verifica datele semnalate. Din investigaţii a reieşit că echipajul a fost solicitat pentru a interveni la un caz medical la locuinţa unui bărbat care acuza stare de rău. La domiciliul bărbatului era prezent şi un invitat, un râmnicean în vârstă de 65 de ani.  La un moment dat, pe fondul unui conflict spontan, acesta din urmă l-ar fi agresat pe unul dintre membrii echipajului, un bărbat în vârstă de 51 de ani, de asemenea din Râmnicu Sărat.În urma leziunilor suferite la coapsă, persoana vătămată a fost transportată la spital şi internată, în vederea acordării îngrijirilor de specialitate", se menţionează într-un comunicat de presă remis de IPJ Buzău.

Agresorul, un bărbat de 65 de ani, a fost reţinut pentru 24 de ore, sub aspectul săvârşirii de acte de violenţă împotriva personalului sanitar aflat în exerciţiul funcţiunii. Poliţiştii continuă cercetările, sub coordonarea procurorilor.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.