Peste 2,7 tone de peşte şi 200 kilograme de icre, 600 de metri de setci şi o autoutilitară au fost confiscate de către poliţişti în urma a cinci percheziţii făcute la sedii de firme şi depozite de peşte din Babadag, într-un dosar de evaziune fiscală, cu un prejudiciu de peste 26 de mii de lei, cinci persoane fiind audiate în acest caz.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit unui comunicat al IGPR, poliţiştii Serviciului de Poliţie Delta Dunării, cu sprijinul de specialitate al Direcţiei de Operaţiuni Speciale, au făcut, la sfârşitul săptămânii trecute, cinci percheziţii domiciliare la sediile sociale şi la depozitele de deţinere, procesare şi comercializare a peştelui şi a produselor din peşte a trei firme din oraşul Babadag, judeţul Tulcea.

Trei bărbaţi de 26, 58 şi 60 de ani, administratori ai societăţilor comerciale în cauză, sunt bănuiţi de evaziune fiscală în domeniul piscicol, de infracţiuni la legea pisciculturii şi de furt calificat de peşte provenit din acvacultură.

Evenimente
20 mai - Evenimentul News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

În urma percheziţiilor, au fost confiscate 2.770 de kilograme de peşte (proaspăt, refrigerat, congelat, sărat, afumat şi procesat), în valoare de 17.174 de lei, precum şi 222 de kilograme de icre (ştiucă, crap şi fito), în valoare de 10.400 de lei.

De asemenea, au fost confiscate o autoutilitară, în valoare de aproximativ 6.000 de lei, şi trei setci tip ohane, de 600 de metri, în valoare de 450 de lei.

Totodată, poliţiştii au ridicat, în vederea continuării cercetărilor, acte contabile şi documente de evidenţă dublă, neînregistrate în contabilitate. Până în acest moment, din analiza acestora a reieşit că nu ar fi fost achitate taxele şi impozitele aferente operaţiunilor efectuate cu aproape 4.000 de kilograme de peşte, în valoare de peste 26.000 de lei.

În urma acestor percheziţii, cinci persoane au fost duse la sediul Poliţiei pentru audieri.

Activităţile s-au desfăşurat cu sprijinul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române.

La acţiune, au participat şi luptători ai Serviciului de Acţiuni Speciale din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Tulcea, jandarmi şi inspectori sanitari - veterinari.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.