Trupul celei de-a doua adolescente care s-a înecat în Dunăre, în zona Plaja Lipovenească din Brăila, a fost găsit, joi după-amiază, de poliţiştii de la Transporturi Navale Galaţi, anunţă reprezentanţii ISU Brăila. Tânăra de 19 ani era căutată de pompierii şi scafandrii din Brăila şi Constanţa după ce dispăruse în apele Dunării împreună cu verişoara ei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Brăila, colonelul Ştefan Stoian, trupul tinerei de 19 ani a fost găsit de poliţiştii de la Transporturi Navale Galaţi, în zona lor de competenţă. 

Marţi după-amiază, trei tinere au intrat în Dunăre, în zona Plaja Lipovenească, în judeţul Brăila. Una dintre ele a înaintat prea mult şi, necunoscând zona, a fost trasă de curenţi. Cea de-a doua ar fi încercat să o salveze, însă şi ea a căzut victimă curenţilor puternici. În acelaşi pericol a fost şi a treia tânără, de 23 de ani, însă aceasta a fost văzută la timp de către un pescar şi salvată.

Cele două adolescente luate de ape erau verişoare şi erau din municipiul Brăila.

Căutarea celor două fete, în vârstă 16 şi 19 ani, a început marţi după-amiază, fiind sistată la lăsarea întunericului şi reluată miercuri dimineaţă, când pompierilor şi scafandrilor din Brăila li s-au alăturat scafandri din Constanţa.

Joi dimineaţă, trupul uneia dintre adolescente a fost observat la suprafaţa apei de un localnic care a anunţat autorităţile.

În zona în care cele două tinere au mers la scăldat apa nu are o adâncime constantă, fiind gropi care pot fi periculoase şi pentru cei mai buni înotători.

"În Dunăre scăldatul este interzis deoarece sunt foarte multe gropi, praguri, de aceea, chiar dacă se consideră foarte buni înotători, rămânem la recomandarea de a nu se avânta în larg pentru a preveni orice situaţie neplăcută", declara, miercuri, purtătorul de cuvânt al ISU Brăila, colonelul Ştefan Stoian.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.