Trei grupări de traficanţi de ţigări şi droguri, care acţionau la frontiera cu Moldova şi Ucraina, având membri şi din aceste ţări, au fost destructurate de autorităţile române, în urma unor filaje care au avut loc mai multe luni şi a unor percheziţii desfăşurate în ultimele 24 de ore. Şapte persoane au fost reţinute, iar în total 39 de suspecţi sunt cercetaţi, la unele adrese fiind găsite ţigări de contrabandă, droguri, arme şi sume de bani.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Poliţiştii de frontieră din Iaşi şi procurorii DIICOT au destructurat trei grupuri infracţionale care desfăşurau activităţi în sfera contrabandei cu ţigări şi traficului de droguri.

În ultimele 24 de ore, au fost desfăşurate 38 percheziţii domiciliare la membrii grupărilor, la adrese din Iaşi şi Suceava, însă ancheta durează din ianuarie 2017, iar mai multe luni membrii grupărilor au fost filaţi.

Grupările monitorizate de către anchetatori sunt cunoscute sub numele „Oprişeni”, „Prisăcani” şi „Albineţ”, iar membrii acestora, care sunt cetăţeni români, moldoveni şi ucraineni, făceau în special contrabandă cu ţigări, din Republica Moldova în România, peste râul Prut, însă printre ei sunt şi traficanţi de droguri  care acţionau în Iaşi şi Suceava.

Conform unor comunicate remise, vineri, de Poliţia de Frontieră şi DIICOT, de-a lungul timpului au fost realizate mai multe capturi de ţigări, în total aproape 70.000 de pachete, în valoare totală de aproximativ 650.000 de lei.

În urma celor 38 de percheziţii desfăşurate în Iaşi şi Suceava, au fost descoperite 5.100 de pachete de ţigări şi substanţe vegetale despre care se crede că sunt droguri, urmând să fie analizate în laboratoare, dar şi ţigarete artizanale ce ar conţine substanţe interzise. 

Au fost indisponibilizate patru autovehicule, în valoare de aproximativ 17.000 de euro, 39 telefoane mobile şi 31 cartele SIM, două pistoale, o armă de vânătoare, opt cartuşe, dar şi alte obiecte. Totodată, au fost ridicate sume de bani - 61.320 lei, 625 lire sterline, 13.120 Euro, 100 USD - şi diferite înscrisuri ce ar incrimina persoanele vizate de anchetă.

Un număr de 39 de persoane sunt cercetate, din care 35 pentru constituire a unui grup infracţional organizat şi contrabandă, iar patru sunt acuzate de trafic de droguri.

Faţă de şapte membri ai grupărilor, procurorii au dispus măsura reţinerii pentru 24 de ore, urmând ca să fie prezentaţi instanţei cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.
 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.