Trei bărbaţi din Galaţi au fost reţinute pentru falsificare de valori, punere în circulaţie de bani falşi, înşelăciune şi constituire de grup infracţional organizat. Cei trei sunt suspectaţi că au pus în circulaţie cel puţin 120 de bancnote de 50 de euro false, în ultimele trei luni.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Conform DIICOT, trei persoane au fost reţinute de ofiţerii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Galaţi într-un dosar de falsificare de valori, constituire de grup organizat, punere în circulaţie de bancnote falsificate şi înşelăciune, instrumentat de DIICOT.

Duminică, procurorii DIICOT – Serviciul Teritorial Galaţi împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul BCCO Galaţi au făcut cinci percheziţii domiciliare, în acest dosar, în urma cărora au fost ridicate mai multe telefoane mobile.

"În cauză s-a reţinut faptul că, în perioada octombrie 2020 – ianuarie 2021, inculpaţii au constituit, pe raza judeţului Galaţi, un grup infracţional organizat ce a procedat la punerea în circulaţie a unui număr de cel puţin 120 de bancnote falsificate (în cupiura de 50 euro), provenite de la o grupare infracţională destructurată de către procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Braşov, la data de 27.01.2021, şi a indus în eroare un număr de opt persoane vătămate cu ocazia încheierii şi derulării unor contracte de vânzare cumpărare, în scopul obţinerii unor foloase materiale injuste, prejudiciul creat fiind de peste 6.400 euro", arată sursa citată.

Luni, inculpaţii vor fi prezentaţi Tribunalului Galaţi cu propunere de arestare preventivă, pentru o perioadă de 30 de zile.

Acţiunea a beneficiat de sprijinul ofiţerilor de poliţie judiciară din cadrul Oficiului Naţional Central pentru Combaterea Falsului de Monedă şi SCCO Buzău şi al lucrătorilor de poliţie din cadrul IPJ Galaţi.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.