Traficul rutier pe Valea Prahovei, oprit din cauza apei strânse pe şosea din cauza ploilor, a fost reluat pe ambele sensuri de mers, fiind însă în continuare coloane de maşini în Buşteni şi între Sinaia şi Comarnic, pe sensul către Bucureşti. De asemenea, precipitaţiile abundente au provocat pagube în mai multe zone ale judeţului Prahova, în comuna Bertea un pod fiind avariat de viituri şi zeci de locuinţe rămânând izolate, iar în alte localităţi case şi curţi fiind inundate.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit Centrului Infotrafic, partea carosabilă de pe DN1 din staţiunea Comarnic a fost curăţată total de apă, iar circulaţia a fost reluată pe ambele sensuri de mers. Mai sunt coloane de maşini în Buşteni şi între Sinaia şi Comarnic pe sensul de mers către Capitală, în timp ce pe celălalt sens, spre Braşov, se circulă în condiţii de aglomeraţie între Nistoreşti şi Comarnic.

Poliţiştii precizează că se acţionează în continuare pentru fluidizarea traficului în Buşteni şi în Comarnic.

De asemenea, precipitaţiile abundente au provocat pagube în mai multe zone ale judeţului Prahova, în comuna Bertea un pod fiind avariat de viituri şi zeci de locuinţe rămânând izolate, iar în alte localităţi case şi curţi fiind inundate.

Potrivit purtătorului de cuvânt al ISU Prahova, Raluca Vasiloae, în urma ploii torenţiale care a căzut duminică după-amiază în judeţul Prahova pompierii au intervenit pentru evacuarea apei în oraşele Comarnic şi  Slănic şi în localitatea Schiuleşti.

Cea mai afectată localitate este Comarnic, unde pe strada Ghioşeşti apa a pătruns în mai multe case şi curţi. O viitură puternică a distrus un pod în comuna Bertea. Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Judeţene Prahova, Raluca Brezeanu, a declarat că podul care făcea legătura între satul Lutu Roşu şi restul comunei Bertea a fost avariat de ape, iar în zonă nu mai există cale de acces. 

Primele evaluări arată că în satul Lutu Roşu 64 de locuinţe au rămas izolate, accesul către acestea fiind posibil doar pietonal. Aproximativ 200 d epersaoane locuiesc în casele izolate. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.