Traficul fluvial pe Canalul Sulina a fost închis după ce a fost găsit un obiect metalic asemănător cu o mină marină, în zona comunei Maliuc, din judeţul Tulcea, unde a fost trimisă o echipă tehnică a Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, în zonă urmând să intervină scafandri de la Constanţa, dar şi specialişti de la Unitatea Specială de Intervenţie în Situaţii de Urgenţă de la Ciolpani.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de urgenţă (ISU) Tulcea, Angela Tulceanu, a declarat, pentru News.ro, că anunţul a fost făcut miercuri seară, de Căpitănia Zonală Tulcea, care a semnalat prezenţa unui obiect metalic.

“Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă «Delta» al judeţului Tulcea a fost anunţat de Căpitănia Zonală Tulcea de prezenţa unui obiect metalic pe Canalul Sulina, în dreptul comunei Maliuc. Pentru evitarea oricăror pericole, Căpitănia Zonală Tulcea a închis traficul fluvial pe canalul Sulina, iar pe timpul nopţii, echipa tehnică a Inspectoratului a monitorizat zona unde se află acest obiect metalic”, a spus purtătorul de cuvânt al ISU Tulcea.

Angela Tulceanu a precizat că zona este în prezent monitorizată de echipa tehnică a ISU Tulcea, fiind solicitată prezenţa scafandrilor de la Centrul 39 Constanţa din cadrul Ministerului Apărării Naţionale, dar şi a specialiştilor de la Unitatea Specială de Intervenţie în Situaţii de Urgenţă de la Ciolpani, care urmează să intervină pentru ridicarea obiectului metalic.

“Traficul fluvial pe Canalul Sulina este închis şi aşteptăm echipele specializate să ne vină în sprijin, cei de la Unitatea Specială pentru Intervenţii de Urgenţi şi Centrul de Scafandri de la Constanţa din cadrul Ministerului Apărării Naţionale”, a mai spus Tulceanu. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.