Indisciplina pietonilor reprezintă cea mai importantă cauză de producere a accidentelor rutiere grave, arată datele centralizate la nivelul Ministerului Afacerilor Interne (MAI). Alte cauze de producere a evenimentelor rutiere cu consecinţe grave sunt depăşirea vitezei şi indisciplina bicicliştilor. Statisticile arată că, în prima jumătate a acestui an, numărul accidentelor rutiere grave este mai mic decât în aceeaşi perioadă a anului trecut.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Datele MAI arată că, în primul semestru al anului 2023, la nivel naţional, au fost înregistrate 2.040 de accidente rutiere grave, soldate cu decesul a 666 de persoane şi rănirea gravă a altor 1.589.
Statisticile arată că numărul accidentelor rutiere grave este mai mic decât în prima parte a anului 2022, fiind  înregistrate cu 51 mai puţine accidente (-2,4%), cu 64 mai puţine persoane decedate (-8,8%) şi cu 49 mai puţine persoane rănite grav (-3%).
„Principalele cauze de producere a accidentelor rutiere grave au fost indisciplina pietonilor (20%), nerespectarea regimului legal de viteză (17,3%), indisciplina bicicliştilor (11,1%), neacordarea priorităţii de trecere pietonilor (10%) şi neacordarea priorităţii de trecere vehiculelor (8%). Accidentele produse pe fondul primelor cinci cauze reprezintă 66,4% din totalul accidentelor rutiere grave”, precizează documentele MAI.
Pentru prevenirea evenimentelor rutiere, la nivelul Ministerului au fost desfăşurate 28.472 de acţiuni care au vizat combaterea principalelor cauze.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.