Specialiştii de la Institutul Naţional de Cercetare - Dezvoltare pentru Securitate Minieră şi Protecţie Antiexplozivă (INSEMEX) din Petroşani, judeţul Hunedoara, au anunţat că au fost solicitaţi să facă o expertiză la clubul Bamboo, cuprins vineri noapte de un incendiu în urma căruia 44 de persoane au ajuns la spitale din Capitală.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Directorul INSEMEX, George Găman, a declarat, sâmbătă, pentru News.ro că specialiştii instituţiei pe care o conduce au fost solicitaţi să facă o expertiză pentru a stabili de la ce a pornit incendiul din clubul bucureştean Bamboo.

”Suntem solicitaţi pe săptămâna viitoare, după ce se stabilizează situaţia. Nu ştim exact în ce zi vom merge să facem verificările, o să fim anunţaţi. Deocamdată, este prematur să discutăm alte detalii despre acest incendiu”, a declarat George Găman pentru News.ro.

INSEMEX este instituţia care a făcut o expertiză şi în cazul incendiului de la clubul Colectiv din Bucureşti. În raportul întocmit în urma expertizei a rezultat că în acest caz spuma poliuretanică folosită la antifonarea sălii a fost principala cauză a incendiului.

Incendiul din Clubul Bamboo a fost anunţat la dispeceratul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă în noaptea de vineri spre sâmbătă, la ora 03.32, iar primele echipaje de intervenţie au ajuns la faţa locului la ora 03.47, potrivit Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă (DSU).

La locul incendiului au fost mobilizate 29 de autospeciale de stingere a incendiilor, patru autospeciale de intervenţie la înălţime, 28 de echipaje SMURD de prim ajutor şi terapie intensivă mobilă, 26 de ambulanţe ale Serviciului de Ambulanţă Bucureşti-Ilfov, un punct de comandă mobil, patru autospeciale pentru transport personal şi victime multiple, un echipaj de scafandri cu barcă, două spitale mobile, trei autospeciale de descarcerare.

În total, peste 260 de pompieri au intervenit, timp de peste şase ore, pentru stingerea incendiului violent, care a cuprins o suprafaţă de aproximativ 3.000 pătraţi, distrugând clubul în totalitate.

În urma incendiului din Clubul Bamboo la spitalele din Capitală au ajuns 44 de persoane, dintre care sâmbătă seară mai sunt internate cinci.

Până în prezent, la Poliţia Capitalei au fost audiate la Poliţia Capitalei douăzeci de persoane - administratorul clubului şi angajaţi ai localului - în dosarul penal deschis în urma incendiului, audierile urmând să fie reluate duminică, potrivit unor surse judiciare.

Parchetul Tribunalului Bucureşti a anunţat sâmbătă dimineaţă că în urma incendiului din club a fost începută urmărirea penală într-un dosar penal privind infracţiunea de distrugere din culpă (având ca urmare vătămarea mai multor persoane), cercetările fiind făcute de doi procurori criminalişti din cadrul Secţiei de urmărire penală şi de ofiţeri din cadrul Serviciului Omoruri.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.