Serviciul Investigaţii Criminale din cadrul Poliţiei Sector 5 face cercetări pentru distrugere în cazul incendiului de la un bloc din Capitală.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Cu privire la incediul produs pe raza sectorului 5, cercetările sunt desfăşurate de Serviciul Investigaţii Criminale din cadrul Poliţiei Sector 5  sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sector 5 sub aspectul săvârşirii infracţiunii de distrugere, faptă prevăzută şi pedepsită de art.253 din Codul Penal", anunţă Poliţia.

Nouă persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale, două ajungând la spital după ce un un bloc situat pe strada Iordache Năstase din Capitală a fost cuprins de flăcări, Locatarii blocului susţin căa fost construit fără autorizaţie, iar proprietarii nu au acte pentru locuinţe, motiv pentru care nu au putut face nici asigurări. De asemenea, ei reclamă că nu există contract pentru furnizarea de energie electrică, alimentarea cu curent făcându-se pe organizare de şantier. Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă transmite că nu a fost identificată vreo solicitare pentru obţinerea avizului de securitate la incendiu. Primăria sectorului 5 anunţă că va acorda un ajutor de 3.000 de lei pe membru de familie pentru locatarii blocului, obiecte de primă necesitate, uniforme şi rechizite.

De asemenea, precizează că aspectele juridice ale situaţiei locative a oamenilor, care reclamă că nu au acte de proprietate pentru apartamente, fac obiectul unui dosar penal.Locatarii au putut reveni în locuinţe pentru a-şi lua diferite obiecte, urmând să fie cazaţi în incinta căminului Liceului „Dumitru Moţoc”. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.