Poliţia Română anunţă că şeful Poliţiei Judeţene Cluj, Mircea Ioan Rus, a fost eliberat din funcţie şi pus la dispoziţie, atribuţiile sale urmând a fi preluate de unul dintre cei doi adjuncţi.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
”Cu data de 2 septembrie 2022, comisar-şef de poliţie Mircea Ion Rus a fost eliberat din funcţia de inspector-şef al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Cluj şi pus la dispoziţie, conform articolului 27^21 litera d din Legea nr. 360 din 2002 privind Statutul poliţistului”, a anunţat, vineri, Poliţia Română.
 
Astfel, conform fişei postului, atribuţiile funcţiei de inspector-şef al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Cluj vor fi preluate de unul dintre cei doi adjuncti ai inspectorului-şef al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Cluj.

Articolul 27^21 din Legea nr. 360 din 2002 arată că ”(1) Poliţistul este eliberat din funcţie şi pus la dispoziţie, în vederea numirii într-o funcţie prin aplicarea prevederilor art. 27^31, în următoarele situaţii: (...) d) când nu sunt acordate sau când sunt retrase de către autorităţile competente avizele, autorizaţiile sau atestările necesare exercitării funcţiei”.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.