Secretarul de stat în MAI Raed Arafat, a declarat, vineri, că necropsiile victimelor accidentului SMURD s-au încheiat în Republica Moldova, urmând ca trupurile celor patru membri ai echipajului să fie repatriate în cursul acestei zile.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, aflat la locul prăbuşirii elicopterului SMURD, în localitatea Haragîş din Republica Moldova, a precizat că autopsia şi identificarea victimelor s-a realizat în cursul nopţii de joi spre vineri, la Chişinău.

Arafat a mai declarat că elicopterul prăbuşit avea verificările la zi.

"Se fac verificări periodice, la perioade scurte, după 50 de ore, 100 de ore, pe care le face Inspectoratul de Aviaţie, chiar unele suplimentar faţă de ce prevede cartea tehnică a elicopterului. Sunt verificări care se fac la 400 de ore, la 800 de ore, am înţeles că ultima verificare mare a fost făcută în februarie, iar verificările celelelalte periodice au fost făcute la timp", a spus Raed Arafat.

El a ajuns vineri dimineaţă la locul în care s-a prăbuşit elicopterul SMURD. "Azi-noapte (joi noapte, n.r.) am plecat spre Republica Moldova", a spus Arafat pentru News.ro. Arafat s-a aflat, joi, la Amsterdam, la Reuniunea reprezentanţilor protecţiei civile din ţările Uniunii Europene, alături de şeful IGSU, generalul Ovidiu Vasilică.

Arafat a însoţit echipa de anchetă din România care face cercetări la locul accidentului aviatic, în comuna Haragîş din raionul Cantemir.

Cei patru membri ai echipajului care şi-au pierdut viaţa în misiune sunt pilotul Doru Gavril, 53 de ani, copilotul - căpitan-comandor Voicu Şocae, 36 de ani, dr. Mihaela Dumea - medic specialist medicină de urgenţă, 39 de ani şi asistentul medical principal Sandu Gabriel, 38 de ani.

Misiunea în care cei patru au murit era al 12-lea zbor al acestui elicopter în Republica Moldova, în baza acordului transfrontalier pentru intervenţii în caz de urgenţe medicale.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.