Procurorii care fac cercetări în dosarul dezinfectanţilor de la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie vor instrumenta şi cauza evenimentului rutier în urma căruia şi-a piedut viaţa Dan Condrea, patronul Hexi Pharma, a declarat pentru News.ro Augustin Lazăr, procurorul general al României.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Am dispus, în această seară, preluarea instrumentării cauzei de către Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, secţia de Urmărire Penală şi Criminalistică. Vă pot confirma că la faţa locului s-a deplasat procurorul competent de la Buftea, împreună cu organale poliţiei judiciare, s-a făcut cercetare la faţa locului, s-a ridicat autoturismul şi a fost deplasat şi conservat la sediul Inspectoratului de Poliţie Ilfov. Se fac cercetări pentru a stabili care dintre cele două variante ar fi: un accident de circulaţie în contextul stresului sau ar fi varianta unei sinucideri, în contextul în care la faţa locului nu s-au găsit urme de frânare”, a declarat Augustin Lazăr, procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Lazăr a mai spus că ancheta cu privire la evenimentul rutier va fi instrumentată de aceeaşi echipă de procurori care lucrează şi în dosarul dezinfectanţilor folosiţi în spitale.

Procurorul general al Parchetului ICCJ a mai afirmat că incidentul nu va împiedica mersul anchetei cu privire la Hexi Pharma, în care se lucrează pentru descoperirea adevărului.

Dan Condrea fusese chemat, luni dimineaţă, la Parchetul ICCJ pentru a i se aduce la cunoştinţă acuzaţiile formulate de procurori împotriva sa, afirmă surse judiciare. De asemenea, în urma acestui demers, procurorii aveau în vedere inclusiv varianta reţinerii şi solicitării unui mandat de arestare preventivă, au precizat sursele citate.

Anchetatorii Secţiei de Urmărire Penală şi Criminalistică din cadrul Parchetului ICCJ au anunţat că decesul patronului Hexi Pharma nu va împiedica desfăşurarea anchetei în cazul dezinfectanţilor folosiţi în spitale. Procurorii spun ca dosarul îşi va urma cursul firesc, se vor administra probe şi vor fi audiate 

Incidentul rutier în urma căruia şi-a pierdut viaţa Dan Condrea a fost anunţat la 112 cu câteva minute înainte de ora 19.00 pe un drum judeţean din Ilfov, între Buftea şi Corbeanca. O ambulanţă a sosit la locul indicat, însă nu a putut decât să constate decesul celui care se afla la volan. Doctorul Alice Grasu, directorul Serviciului de Ambulanţă Bucureşti-Ilfov, a declarat că în autoturism se afla o singură persoană.

"Echipajul de ambulanţă cu medic a ajuns în scurt timp la faţa locului a găsit o maşină împrăştiată efectiv, o maşină făcută bucăţi, cu motorul într-o parte, în cealaltă parte şasiul. Pacientul se afla în afara caroseriei şi avea leziuni incompatibile cu viaţa. Deşi la locul accidentului au ajuns două echipaje în timp scurt, un echipaj de tip B şi un echipaj de tip C, nu s-a mai putut face nimic pentru ocupantul autoturismului", a declarat doctorul Alis Grasu pentru News.ro.

Persoana găsită în maşină era desfigurată, potrivit unor surse apropiate echipajelor de intervenţie. În autoturism s-au descoperit actele lui Dan Condrea, patronul Hexi Pharma, firma implicată în scandalul biocidelor folosite în spitale.

Claudia Burada, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţiţie Judeţean Ilfov, a declarat că există doi martori care au văzut cum s-a produs accidentul în care a fost implicată maşina lui Dan Condrea, aceştia fiind audiaţi în cadrul anchetei la Serviciul Rutier Ilfov.

Burada a mai spus că se ia în calcul şi varianta sinuciderii, în condiţiile în care la faţa locului nu existau urme de frânare. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.