Primăria Cluj va face o anchetă în cazul copilului de nouă ani care a ajuns la spital cu leziuni la cap şi fractură la braţul stâng, după ce a căzut de la o înălţime de aproximativ patru metri, dintr-o tribună a Sălii Polivalente din oraş, urmând să fie stabilită ”responsabilitatea tuturor factorilor implicaţi”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit unui comunicat transmis, duminică, de Primăria Cluj-Napoca, primarul Emil Boc a dispus constituirea unei comisii tehnice de anchetă care va stabili circumstantele şi cauzele producerii accidentului, precum şi ”responsabilitatile tuturor factorilor implicaţi (constructorul sălii, furnizorul de echipamente, organizatorul de evenimente, administratorul sălii)”.

De asemenea, comisia va dispune măsurile necesare pentru a preveni astfel de incidente pe viitor.

Sala Polivalentă din Cluj-Napoca  se află în administrarea Societăţii comerciale ”Sala Polivalentă” şi este condusă de un Consiliu de administraţie numit de Consiliul Local Cluj.

Şi Poliţia a declanşat o anchetă în acest caz, pentru vătămare corporală din culpă.

”Poliţiştii de la Secţia 4 s-au autosesizat cu privire la incident şi desfăşoară cercetări cu privire la săvârşirea infracţiunii de vătămare corporală din culpă. Sunt vizate toate persoanele implicate, inclusiv părinţii copilului”, a declarat pentru News.ro, Daniel Boie, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Judeţene Cluj.

Un băiat de nouă ani a fost transportat la spital, sâmbătă seară, după ce a căzut dintr-o tribună a Sălii Polivalente din Cluj-Napoca, de la aproximativ patru metri înălţime, în timpul meciului de baschet dintre UBT Mobitelco şi CSM Oradea.

Copilul se afla la Sala Polivalentă împreună cu părinţii săi, iar la un moment dat a căzut de la o înălţime de aproximativ patru metri, printr-un spaţiu creat între tribuna fixă şi tribuna mobilă.

Copilul a fost transportat la unitatea de primiri urgenţe a Spitalului Clinic pentru Copii din Cluj, cu o fractură la braţul stâng şi leziuni la cap.

”Un băieţel a căzut între două secţiuni de scaune din tribună. A căzut în gol de la aproxiamtiv patru metri. A suferit leziuni la cap şi medicii care i-au acordat primul ajutor l-au considerat suspect de fractură de braţ. Copilul era conştient şi a fost transprotat la UPU cu o ambulanţă SMURD de Terapie Intensivă”, declara, sâmbătă, Andrei Biriş, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Cluj.

Sala Polivalentă din Cluj-Napoca a fost inaugurată, în octombrie 2014, în urma unei investiţii de 70 de milioane de lei.

Construcţia acesteia a durat patru ani, din cauza mai multor contestaţii la licitaţii. Lucrările au început în anul 2010, însă au fost sistate la începutul anului 2012, printr-o decizie a instanţei. Ulterior, lucrările au fost reluate, în urma reluării licitaţiei, care a fost câştigată de aceleaşi firme, respectiv asocierea Con-A cu Nisal şi InterSport.

Sala Polivalentă din Cluj-Napoca are o capacitate de 7.200 de locuri, dar se poate extinde până la 10.000 de locuri.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.